Hronika

Ministar Suljagić pretukao suprugu

Ministar Suljagić pretukao suprugu
Ministar Suljagić pretukao suprugu

Ministar nauke i obrazovanja u Vladi Kantona Sarajevo, Emir Suljagić, koji je odranije poznat po svojim agresivnim istupima i primitivnim napadima na političke neistomišljenike, jednako je nasilan i prema vlastitoj ženi, koja je već duže vrijeme žrtva njegovih fizičkih i psihičkih tortura!

Iako su svađe bračnog para Suljagić do sada bile poznate tek užem krugu njihovih bliskih prijatelja, nakon posljednjeg fizičkog napada ministra Emira Suljagića na suprugu Behiju Selimović (koja se, inače, predstavlja kao Belma), taj bi slučaj nasilja u porodici mogao završiti na sudu.

Naime, kako sazanaje Slobodna Bosna, službeni izvještaj o brutalnom nasrtaju Emira Suljagića na suprugu Behiju prošle je sedmice iz Policijske uprave Ilidža upućen Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu, a nakon što je nesretna žena spas od agresivnog muža zatražila od policije.

Davitelj protiv davitelja

Prema službenoj zabilješci policajaca Policijske stanice Ilidža, njih je 29. decembra 2011., u 18, 35 sati, pozvala Behija Selimović i prijavila da je u njihovom stanu, u ulici dr. Silve Rizvanbegoviću sarajevskom naselju Stup, istukao suprug Emir Suljagić. Kada je policijska patrola došla na mjesto poziva, pred zgradom su zatekli isprepadanu Behiju Selimović, koja je objasnila da je suprug "uhvatio rukama u predjelu vrata", te da je polupao namještaj u stanu, iz kojeg je ona netom pobjegla.

Suljagićeva je supruga potom policajcima pokazala očigledne tragove davljenja, zbog čega su joj savjetovali da se odmah javi lijekaru. No, onda je pred zgradu izašao ratoborni ministar, koji je policajce pokušao ubijediti da je njegova deset godina starija žena, zapravo, njega prva napala, objašnjavajući da želi razvod. Ministar je još jadikovao kako je ženu odranije namjeravao ostaviti, ali mu je ona, iz osvete, uništila odjeću. Nakon što je ispričao svoju verziju svađe, Suljagić je pozvao službenog vozača, koji ga je odvezao službenim automobilom.

Policijska patrola je po ulasku u stan zatekla pravi haos - razbacan i uništen namještaj. Supruga Behija Selimović je, takođe, izjavila da joj je Suljagić prijetio stranačkim kolegama Kokom (mislila je na federalnog ministra policije Predraga Kurteša) i Muhamedom Budimlićem (ministrom policije Kantona Sarajevo)?! Priznala je i kako je pomoć tražila od urednika Federalne televizije Bakira Hadžiomerovića, sekretara Ministarstva vanjskih poslova BiH Adija Hadžikapetanovića i državnog ministra sigurnosti Sadika Ahmetovića, ali se oni, očito, nisu željeli miješati u bračne razmirice posvađanih supružnika.

No, o nasilju u porodici Suljagić i skandaloznom ponašanju njihove stranačke perjanice, uskoro bi mogao raspravljati i sami vrh SDP-a. U međuvremenu se Behija Belma Selimović za pomoć obratila i Ambasadi Austrije u Sarajevu, budući da je njihova državljanka.      

Suljagića već godina prati glas svojevrsnog žigola

Za neupućene, Emira Suljagića već godina bije glas svojevrsnog žigola, i to ne samo kada je u pitanju njegova politička karijera. Još u studentskim danima na sarajevskom Fakultetu političkih nauka, Suljagić se  "uselio" u podstanarski stan svoje tadašnje djevojke koju je napustio čim više nije imao potrebe za besplatnim krevetom i toplim obrokom. Slično se desilo narednoj Suljagićevoj životnoj ljubavi, ovoga puta djevojci sa adresom stanovanja u Švedskoj.

Izdržavala ga je u vrijeme dok je pisao knjigu Razglednice iz groba, ali je ljubav presahla čim je knjiga objavljivljena. U vrijeme dok je za magazin Dani izvještavao iz Den Haaga,  na sličan je način koristio i Olgu Kavran, tadašnju portparolku Haškog tužilaštva. Skupljena iskustva iskoristio je i kada su u pitanju Adnan Terzić, nekadašnji predsjedavajući Vijeća ministara, kojeg je savjetovao nekoliko mjeseci, a kasnije i lider SDP-a Zlatko Lagumdžija. Napisavši panegirik Pogled na profil i ideologiju Zlatka Lagumdžije, zaradio je mjesto savjetnika u kabinetu sarajevskog gradonačelnika Alije Behmena, a zatim i ministarsku fotelju u Vladi Kantona Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije