Hronika

Miškovića sumnjiče da je oštetio budžet Višegrada za 154.000 KM

Miškovića sumnjiče da je oštetio budžet Višegrada za 154.000 KM
Foto: Ilustracija | Miškovića sumnjiče da je oštetio budžet Višegrada za 154.000 KM

VIŠEGRAD - Višegradska policija podnijela je izvještaj o zloupotrebi službenog položaja te falsifikovanju i uništavanju službene dokumentacije protiv Slaviše Miškovića, bivšeg načelnika opštine Višegrad.

On je osumnjičen da je pričinio materijalnu štetu budžetu opštine Višegrad  za oko 154.000 KM.

"Policijski službenici stanice Višegrad su Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, nesavjestan rad u službi i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave protiv S.M. (61) iz Višegrada", rekao je u petak Velimir Kostović, načelnik Policijske uprave Foča.

Prema njegovim riječima, sumnjiče ga da je obavljajući funkciju načelnika opštine Višegrad zloupotrijebio službeni položaj tako što je sa više privrednih subjekata usmeno dogovarao, a potom donosio i ovjeravao odluku načelnika o odobravanju sredstava iz budžetske rezerve u svrhu plaćanja prevoza, prehrambenih i sanitarno-higijenskih paketa, čime je oštetio budžet opštine s namjerom omogućavanja sticanja protivpravne imovinske koristi.

"Takođe je u vrijeme trajanja mandata, počevši od 2013. godine zaključno sa  2016. godinom, zaključivao ugovore o poslovnoj saradnji sa jednom  televizijskom kućom prema kojima je obavezao opštinu Višegrad da na mjesečnom nivou uplaćuje iznos od 3.000 KM, a da pritom nije postupio po Zakonu o javnim nabavkama, čime je povrijedio pravo da druge medijske kuće u RS ravnomjerno apliciraju i učestvuju", navodi se iz PU Foča.

Mišković je za "Nezavisne" rekao da je ovo čisto politički atak na njega.

"Moj prethodnik je imao ugovor sa BN televizijom, i jeste bilo 3.000, i sada ja oštetio opštinu? Samo treba znati da sam ja onaj načelnik koji je sebi smanjio platu za duplo i samim tim ostavio u kasi opštine 170.000 KM", kazao je Mišković povodom ovog izvještaja.

Mladen Đurević, aktuelni načelnik Višegrada, rekao je kako misli da svako treba da odgovara za svoje postupke.

"Neka nadležni organi utvđuju šta je istina", kazao je Đurević.

Podsjećamo, 28. februara ove godine od strane Skupštine opštine oboren je izvještaj o radu Miškovića za prošlu godinu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije