Hronika

Mitru Jeftoviću iz Sarajeva zapaljeni automobil i pomoćni objekti

Mitru Jeftoviću iz Sarajeva zapaljeni automobil i pomoćni objekti
Foto: Pixabay/Ilustracija | Mitru Jeftoviću iz Sarajeva zapaljeni automobil i pomoćni objekti

SARAJEVO - Srbinu Mitru Jeftoviću, koji živi na međuentitetskoj liniji u Sarajevu, zapaljen je automobil golf dvojka u garaži i pomoćni objekti, što je prijavio policiji, a vještak mu je, kako kaže, napisao da je uzrok električni kabl u šta on ne vjeruje.

"Smatram da je ovo neko potpalio, ne sumnjam ni u koga i nikada nisam imao nekih problema i ne mogu pokazati ko je to uradio", istakao je Jeftović.

Jeftović živi u Dobrinji četiri na međuentitetskoj liniji, a vozilo i automobil su mu zapaljeni u posljednjih 15 dana.

On je ispričao da mu je prije 15 dana zapaljen automobil i da je na lice mjesta izašla policija MUP-a Kantona Sarajevo, a vještak je u izvještaju napisao da je uzrok požara struja, u šta on sumnja.

"Ja u to ne vjerujem, ali sam potpisao da više ne idem u policiju", rekao je Jeftović.

On je dodao da je vještak, nakon što su mu zapaljeni pomoćni objekti u blizini kuće, prije dva dana rekao da je uzrok električni kabl na koji je priključena mala sijalica, ali taj izvještaj sada neće potpisati jer, kako je istakao, ne vjeruje da je to uzrok paljevine.

Kako je pojasnio, postavio je debeo kabl, a sijalica je male snage što nije moglo dovesti do požara.

Međuentiteska linija nacrtana je po sredini kuće Jeftovića, a on sve komunalne obaveze plaća u federalnom Sarajevu.

U proteklom ratu zapaljena mu je kuća, on se vratio 1999. godine, obnovio kuću i tu živi do danas bez problema.

Komšinica Ljiljana Simanić, koja pored Jeftovića živi 16 godina, kaže da ju je ova situacija mnogo potresla, te da komšije poznaje kao dobre, poštene ljude, koji žive od svog rada.

"Nikada se ni sa kim nisu zamjerili. U 15 dana da se dese dva ovakva požara, to je strašno. To je bilo strašno i gledati. Tri vatrogasne ekipe i policija su izlazili na lice mjesta", rekla je Simanićeva.

Ona smatra da se o ovom događaju u javnosti treba više pričati, jer su se slične stvari dešavale i prije, te podsjetila da je i njen sin tu pretučen.

"Prije pet ili šest godina mog sina su ovdje, na međuentitetskoj liniji, pretukli dva puta i nikada se nije otkrilo ko je to uradio. Tri puta su mi kamenovali prozore", rekla je ona i dodala da u posljednje vrijeme policija iz Istočne Ilidže malo više obilazi to područje. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije