Hronika

Mjere nakon analize materijala o prijetnjama načelniku Pala

Mjere nakon analize materijala o prijetnjama načelniku Pala
Foto: N.N. | Mjere nakon analize materijala o prijetnjama načelniku Pala

ISTOČNO SARAJEVO - Iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu rečeno je da će biti preduzete mjere nakon analize kompletnog materijala dostavljenog od policije u vezi sa slanjem prijetećih SMS poruka javnim ličnostima.

U odgovoru na pitanje u kojoj fazi je istraga o prijetećim SMS porukama načelniku opštine Pale Bošku Jugoviću iz Okružnog tužilaštva navode da su 15. aprila od Policijske uprave Istočno Sarajevo primili operativni materijal na ocjenu radi preduzimanja mjera i radnji.

Iz Tužilaštva preciziraju da je materijal u vezi sa prijavom lica da im stižu SMS poruke zbog kojih osjećaju strah za svoj i živote članova porodica.

"Navedeni materijal zaveden je u evidenciju predmeta TCMS (Sistema za automatsko upravljanje predmeta u tužilaštvima) koje vodi Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu", navodi se u pisanom odgovoru.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zatražio je od Policijske uprave Istočno Sarajevo da javnosti predoči sva zvanična saznanja o slučaju prijetećih SMS poruka koje je dobijao i saopšti u kojoj je fazi njihovo rasvjetljavanje.

"Lica koja su to počinila su identifikovana, a ja tražim i da se otkrije njihov identitet", rekao je ranije Jugović.

On ističe da će, bez obzira da li će biti osnova da se pokrene krivična prijava, pokrenuti privatnu tužbu protiv tih lica, jer postoji osnovana sumnja da su se neka od njih nalazila na listi SDS-a za odbornike.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije