Hronika

Mještanka Lamovite za "Nezavisne": Zakukao za sinom jedincem

Mještanka Lamovite za "Nezavisne": Zakukao za sinom jedincem
Foto: Dražan Pozderović | Mještanka za "Nezavisne" o ubistvu kod Omarske: "Zakukao je da je ubio sina jedinca"

PRIJEDOR - Čoban Draženko Mačkić (41) sa Manjače nastradao je u nedjelju naveče kada je uboden nožem, nakon porodičnog obračuna trojice muškaraca na livadi u Gornjoj Lamovitoj, kod Prijedora, gdje su čuvali stado.

Kako nam je potvrđeno, policija je nakon ovog krvavog sukoba uhapsila njegovog oca Stojana (68) i rođaka Radovana Batara (30).

Na licu mjesta, zatekli smo veliko stado ovaca, nekoliko magaraca, krvave tragove i dvojicu muškaraca koji kako kratko kažu, pakuju lične stvari koje su nomadi ostavili.

Kako nam je danas ispričala mještanka, kobne noći nešto prije 23 časa u kuću joj je upao nepoznat muškarac i rekao joj da zove policiju jer će ga rođak ubiti.

Ističe da se skamenila od straha, ali da je zaključala vrata i dala mu telefon da zove policiju.

Ubrzo je kaže, došla i policija, a jedan stariji muškarac kukao je za sinom i jaukao da mu je nastradao jedinac.

"Čuli smo kasnije da je neko ubijen tamo livadi gdje im je bio šator. Ne znamo šta se desilo, bili smo preplašeni. Ne poznajem te ljude, čuvali su tu stado", rekla je mještanka.

Od drugih mještana saznali smo da su trojica muškaraca iz Banjaluke te da su nomadi koji su ranije čuvali ovce i magarce u tim krajevima.

Kobne noći, kako kažu mještani, dvojica mlađih muškaraca, koje su viđali i ranije, pili su u lokalnoj kafani pa pretpostavljaju da je i alkohol mogao kumovati krvavom sukobu.

Policija je danas vršila uviđaj na mjestu ubistva i tek nakon kriminalističke obrade uhapšenih, ispitivanja pred tužiocem kao i obdukcije tijela nastradalog, biće preciznije jasno šta se tačno desilo, jer na mračnoj livadi gdje se desio zločin, nije bilo drugih svjedoka.

Saznajemo da je ubijeni muškarac uboden ispod rebara, a danas nije bilo poznato ko je od dvojice uhapšenih osumnjičen da je počinio ovaj zločin.

Iz Policijske uprave Prijedor je danas saopšteno da je Banjalučanin D.M. podlegao povredama koje je zadobio tokom tuče u mjestu Lamovita kod Omarske.

Iz policije su dodali da su osim nastradalog Banjalučanina u tuči učestvovali i njegovi sugrađani R.B. i S.M koji su uhapšeni.

"Policijskoj upravi Prijedor, u nedjelju oko 22.45, prijavljeno je da je istog dana, neposredno prije prijave, u mjestu Lamovita, u Omarskoj, došlo do međusobnog fizičkog sukoba tri osobe iz Banjaluke, u kojem je usljed zadobijenih povreda jedna osoba smrtno stradala", saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije