Hronika

Mladi konobar izgorio u autu

Mladi konobar izgorio u autu
Foto: Vladimir Stojaković | Mladi konobar izgorio u autu

LAKTAŠI - Jak udarac nas je probudio, a kad smo izašli auto je već bio u plamenu. Čula se eksplozija, nakon koje su na sve strane letjeli dijelovi vozila, a od plamena se nije moglo prići, kažu mještani Velikog Blaškog, kod Laktaša, koji su svjedočili stravičnoj nesreći, u kojoj je u noći između subote i nedjelje kod Slatine poginuo dvadesettrogodišnji Tomislav Babić.

Mjesto gdje je oko tri časa iza ponoći na lokalnom putnom pravcu Veliko Blaško - Slatina izgorio automobil zajedno s mladićem juče je bilo puno cvijeća, koje su ostavili njegovi bližnji, a prolaznici su zastajkivali nijemo, u nevjerici mašući glavom.

Kako saznajemo, on je izgubio kontrolu nad opel astrom, sletio i udario u betonski stub propusta za vodu, a auto u kojem je bio odmah je zahvatio veliki požar.

"Neopisiva tragedija. On je bio jedno predivno, kulturno dijete, koje nije konzumiralo alkohol i kako je došlo do ovakve tragedije nikome nije jasno. Nema ni tragova kočenja", kažu mještani.

Mladić je, kako kažu mještani, živio u Slatini i vjerovatno se vraćao s posla, jer je radio kao konobar.

"Navodno je prilikom snažnog udarca pukao rezervoar, a auto bio vruć, pa je sve odmah planulo, ali to utvrđuje policija", kažu mještani.

Pet vatrogasaca iz Laktaša sa dva vozila ugasilo je požar, koji im je dojavljen u 3.11.

Kako je saopšteno iz banjalučkog tužilaštva, nesreća se dogodila u nedjelju oko 3.10.

"Uviđaj na licu mjesta saobraćajne nesreće obavio je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Radenko Janković, zajedno s policijskim službenicima Policijske stanice Laktaši. Tužilac je naložio da se izvrši identifikacija i obdukcija smrtno nastradalog lica u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske, te da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti saobraćajne nesreće", naveli su iz Tužilaštva.

Emotivne poruke njegovi prijatelji su pisali i na društvenim mrežama, jer su ga svi znali kao vrijednog, vedrog i duhovitog mladića, punog života i ljubavi, koju je nesebično dijelio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije