Hronika

Pratite nas na Google news

Mladić koji je palio vatru na Banj brdu pokrao market pa vrijeđao novinare

Mladić koji je palio vatru na Banj brdu pokrao market pa vrijeđao novinare
Foto: Ilustracija | Mladić koji je palio vatru na Banj brdu pokrao market pa vrijeđao novinare
Ljiljana Radić

BANJALUKA - Banjalučka policija ponovo je uhapsila Vedrana Grahovca (19), ali ovaj put zbog krađe slatkiša i alkohola iz marketa u naselju Lauš, a zajedno s njim za ovu krađu je osumnjičena i Vedrana M. (27).

I ovaj put za objavljenu informaciju u medijima za djelo koje je učinio Grahovac je okrivio sedmu silu, pa im je sa WC šolje poslao uvredljivu poruku.

"Gorane Obradoviću, psu, eto vidiš nakon neuspješne pljačke i hapšenja kakim u svom WC-u, a trebao bi biti iza rešetaka. Dakle, s..m ti se na po tabloida i s..m u usta sve i jednom Banjalučaninu koji vjeruje u riječi iz tvojih žvaljavih usta. Imam toliko jake veze u policiji da mi ne možete pera odbiti, čak štaviše, policija opravdava moje ponašanje i dozvoljava mi da radim šta hoću. Ljudi su ku.. ja sam najbolji, ae ćao", napisao je Grahovac na svom instagram profilu.

Zbog vrijeđanja novinara "EuroBlica" i potrala Srpska info, iz redakcije su najavili prijavu Grahovca policiji, a redakcija "Nezavisnih novina" oštro osuđuje uvrede upućene kolegi Obradoviću.

Kako "Nezavisne" saznaju, iz marketa koji se nalazi u Karađorđevoj ulici ukradene su čokoladice i alkohol, a za krađu, kako je potvrđeno iz banjalučke policije, sumnjiče V.G. i V.M.

"Policijski službenici postupili su u četvrtak po zaprimljenoj prijavi te identifikovali, uhapsili i ispitali V.G. i V.M., osumnjičene da su izvršili krivično djelo krađa, otuđivši razne artikle iz marketa u Karađorđevoj ulici", navedeno je iz Policijske uprave Banjaluka. Oni su nakon ispitivanja pušteni, a o krađi je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Podsjećamo, Grahovac je nedavno hapšen zbog paljenja vatre koja je oštetila Spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu. On je ovaj čin, koji je razljutio brojne Banjalučane, učinio da bi imao što efektniji snimak video-spota za pjesmu. Navodno se mladić bavi trep muzikom pa je vatra na spomeniku bila kadar za snimanje video-spota za njegovu pjesmu. Mladić je video-snimak objavio na svom Instagram profilu, a policiji nije dugo trebalo da identifikuje lice koje je oštetilo stepenice koje vode do spomenika. Više od deset stepenica je pocrnilo usljed vatre koja je zapaljena nakon što je preko njih prvo prolivena zapaljiva tečnost.

Ulje na vatru nakon bure oko skrnavljena spomenika dolio je Grahovac, koji se nakon svega javno oglasio pravdajući se da mu nije bila namjera zapaliti spomenik.

"Meni da je bila namjera da zapalim spomenik, od njega ne bi ostao nijedan kamen, nijedna kost ispod", pravdao se u video-snimku devetnaestogodišnjak.

Povod njegovog tadašnjeg oglašavanja je, kako je naveo,  bio da ućutka medije koji "s..u i lažu po običaju".

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije