Hronika

Mladić koji je uhapšen u Banjaluci osuđen na 15 godina robije

Mladić koji je uhapšen u Banjaluci osuđen na 15 godina robije
Foto: N.N. | Mladić koji je uhapšen u Banjaluci osuđen na 15 godina robije

Stefan Stefanović (29) iz Novog Sada, koji je juče uhapšen u Banjaluci, osuđen je u Novom Sadu na jedinstvenu kaznu od 15 godina robije za nanošenje teških povreda sa smrtnim ishodom, izazivanje opšte opasnosti, te nedozvoljeno nošenje oružja.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim", prema presudi, njegova žrtva je Novosađanin, navijač Vojvodine Milan Pribaković (29), a koji je ranjen u diskoteci "The End" 2017. godine, nakon čega je preminuo.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci je objavljeno da je Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio presudu Višeg suda, kojom je odbjegli Stefanović osuđen na objedinjenu kaznu od 15 godina. Stefanović je, kako se dodaje, osuđen u odsustvu, jer je od 2017. u bjekstvu. Pribaković je bitku za život izgubio u oktobru 2017. godine. Usljed ranjavanja iskrvario je nasrmt.

Stefanović je, prema dostupnim informacijama, potom pobjegao u društvu svog prijatelja koji je isti dan uhapšen, dok se on više od tri godine bio u bjekstvu. Mediji su za Stefanovića, podsjetimo, ranije pisali da je za njim raspisana i potraga zbog izdržavanja zatvorske kazne zbog nelegalnog oružja, za šta je osuđen na godinu i po dana.

Pored toga, kako se dodaje, poznat je i po iznudama, narkoticima i raznim drugim krivičnim djelima.

Policija je juče u Banjaluci, u sklopu akcije "Logan", uhapsila Stefanovića, za kojim je raspisana Međunarodna Interpolova potjernica zbog teškog ubistva, te trojicu Banjalučana, a u sklopu pretresa pronađeni su i oduzeti kokain i marihuana, kao i oko 10.500 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije