Hronika

Detalji tuče u Šipovu: Mladić pretučen zbog djevojke

Detalji tuče u Šipovu: Mladić pretučen zbog djevojke
Foto: N.N. | Mladić pretučen zbog djevojke

​ŠIPOVO - Osamnaestogodišnjeg Peđu Vujkovića iz Šipova brutalno su pretukli vršnjaci u Jezeru, a zbog sumnje da su to učinili u subotu su uhapšeni pa pušteni na slobodu njegovi sugrađani Dejan L. i Mile P., saznaju "Nezavisne".

Pretučeni mladić zadobio je povrede i nakon zbrinjavanja u lokalnom domu zdravlja, vozilom hitne pomoći DZ Šipovo prebačen je na Univerzitetsko-klinički centar RS.

Kako "Nezavisne" saznaju, napad se desio na regionalnom putu Šipovo - Jezero kada su ga presrela četiri mladića dok je Vujković iz Šipova dvojicu maloljetne braće vozio na piće do Jezera, jer je dan ranije dobio vozačku dozvolu.

Kako nam je ispričala majka pretučenog mladića, njen sin je pretučen zbog djevojke jednog od napadača, a prije sukoba napadači su mu najprije blicali iz auta u kojem je bilo više mladića.

"Moj sin je prepoznao te momke koje je znao iz škole, i ne sluteći da imaju neke loše namjere stao je da vidi treba li im pomoć. Po izlasku iz auta rukovao se sa trojicom mladića, a kada je pružio ruku ovom četvrtom, on ga je udario šakom u lice, a zatim su ga i ostali počeli tući i bacili su ga u neku njivu", priča ogorčena majka pretučenog mladića.

Prema njenim riječima, sve su gledala maloljetna braća, koja mu nisu mogla pomoći.

"Kada je moj sin tako istučen došao do auta i sjeo, oni su ga uhvatili kroz prozor za ramena, otvorili vrata i nogama nastavili udarati. Drugi moj sin, koji ima 15 godina, bio je čak i uzeo kamen da odbrani brata, ali su mu rekli: 'Šta hoćeš ti mali?!' I on je, jadan, spustio kamen", priča majka.

Prema njenim riječima, kada su ga pretukli, onda su mu rekli da je motiv to što "je on prije godinu i po dotakao za zadnjicu školsku drugaricu, koja je inače djevojka jednog od napadača".

On je, kako nam je ispričala majka, zadobio povrede po tijelu i licu i ima više modrica i hematoma.

Iz UKC RS su nam rekli da je P.V. po prijemu zbrinut i pušten na kućno liječenje.

Kako su naveli iz Policijske uprave Mrkonjić Grad, o svim okolnostima obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade budu pušteni na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta protiv D.L. i M.P. u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za počinjeno krivično djelo tjelesna povreda.

Podsjećamo da napadačima za ovo krivično djelo prijeti novčana ili zatvorska kazna do godinu dana.

Vršnjačko nasilje uzelo maha

Vršnjačko nasilje u posljednje vrijeme uzima maha, a tokom vikenda i maloljetna A.M. (17.) iz Bijeljine zadobila je teške tjelesne povrede na grudnom košu kada ju je u noći s petka na subotu, dva sata iza ponoći, nožem napao takođe maloljetni A. H. (17) iz Bijeljine.

Podsjećamo da je učestalo i nasilje u školama, a tokom proteklog mjeseca policiji u Tesliću prijavljeno je više slučajeva vršnjačkog nasilja, od kojih je jedno takođe bilo zbog djevojke, a u Banjaluci se nedavno zbog djevojke desila i maslova tuča 11 maloljetnika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije