Hronika

Mladići osumnjičeni da su polupali auto pa bježali od policije

Mladići osumnjičeni da su polupali auto pa bježali od policije
Foto: N.N. | Mladići osumnjičeni da su polupali auto pa bježali od policije

BANJALUKA - Grupa mladića uhapšena je u utorak popodne u Banjaluci zbog sumnje da su u Užičkoj ulici u ovom gradu, nedaleko od Osnovne škole "Sveti Sava", sugrađaninu polupali auto, a zatim otišli na stadion na Laušu, gdje ih je policija pronašla, ali su se oni dali u bijeg, nakon čega su i uhvaćeni.

Izvori "Nezavisnih" potvrdili su da su u pitanju šesnaestogodišnjak iz Banjaluke, zatim njegovi sugrađani Predrag J. (19) i Nedeljko K. (21), kao i Ratko M. (20) iz Laktaša, s tim što od njih četvorice trojicu terete da su polupali tuđi automobil.

Sve ovo počelo je nakon što je vozač iz Banjaluke prijavio da mu je grupa mladića poslije nesuglasica u saobraćaju u Užičkoj ulici demolirala vozilo.

"U utorak oko 18 časova Banjalučanin je prijavio grupu mladića da su mu u blizini OŠ 'Sveti Sava', u Užičkoj ulici, oštetili pežo. Policajci su izašli na mjesto događaja, izvršili uviđaj, te je utvrđeno da je više nepoznatih lica fizičkom snagom i podesnim alatom oštetilo vozilo", otkrivaju sagovornici "Nezavisnih", upućeni u istragu.

Kako saznajemo, utvrđena je šteta na lijevoj strani vozila, u vidu udubljenja, kao i oštećenje lijevog retrovizora, prednjeg vjetrobranskog stakla, te prednjeg branika.

Kako dodaju naši izvori, dok su policajci tragali za vandalima, prijavljeno im je oko 18.50 da je došlo do tuče više mladića na stadionu u banjalučkom naselju Lauš. 

"Policija je grupu mladića našla na stadionu na Laušu oko 18.50, ali su oni počeli da bježe od policajaca, i to pješice. Policajci su ih potom uspjeli pohvatati", navode naši izvori.

Kako dodaju naši sagovornici, uhapšena su trojica Banjalučana i jedan Laktašanin i uslijedilo je alko-testiranje onih koji su punoljetni.

Kako ističu naši sagovornici, utvrđeno je da su bili pijani - Predrag J. je imao 2,04 promila, Ratko M. 1,66 promila, a Nedeljko K. 1,21 promila alkohola u krvi.

"Krim-obradom utvrđeno je da su Ratko M., Predrag J. i maloljetnik istog dana oko 17.45, vozeći se BMW-om, imali nesuglasice u saobraćaju sa vozačem pežoa, a zatim polupali taj pežo", kažu naši izvori.

Kako dodaju naši sagovornici, Predragu J., Nedeljku K. i Ratku M. izdati su i prekršajni nalazi za ometanje policije.

"Nedeljku K. je izdat i prekršajni nalog i zbog toga što nije nosio rukavice i masku. Protiv maloljetnika će takođe biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Naknadno će biti utvrđeno da li su ova četvorica mladića učestvovala i u spomenutoj tuči na stadionu na Laušu, gdje su zatečeni nakon što je prijavljena ta tuča", kažu naši izvori.

Na naš upit o ovom događaju, Danijela Mučibabić, portparolka Policijske uprave Banjaluka, kratko nam je kazala da imaju zaprimljenu prijavu, te da je izvršen uviđaj, kao i da je o svemu obaviješten dežurni tužilac.

Inače, spomenuti maloljetnik, te Predrag J., pojavljuju se u snimku koji je ranije procurio u javnost, koji je snimljen na rječici Suturliji u Banjaluci, a na kojem se čuje neprimjerno ponašanje policajca. Na snimku se čuje kako policajac prijeti mladiću da će ga ubaciti u Suturliju, a protiv tog policajca tada je pokrenut postupak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije