Hronika

Mladiću iz Bugojna 20 godina robije za ubistvo drugova i smrt starice

Mladiću iz Bugojna 20 godina robije za ubistvo drugova i smrt starice
Foto: N.N. | Mladiću iz Bugojna 20 godina robije za dvostruko ubistvo i smrt starice

NOVI TRAVNIK - Narcisa Mekića (25) Kantonalni sud u Novom Travniku osudio je na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora zbog razbojništva u kojem je stradala Ankica Krstanović (75) i ubistva svojih prijatelja Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23).

Almir Kurbegović je osuđen na godinu zatvora zbog pomoći u prikrivanju tragova poslije ubistva.

Iz Suda je navedeno i da presude nisu pravosnažne i optuženi imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu FBiH.

Mekića je optužnica teretila da je prošle godine u noći sa 26. na 27. septembra sa Seferovićem i Meškinom u kući starice u Bugojnu izvršio razbojništvo, te joj tvrdim predmetom i nožem zadao povrede glave.

Kako se navodi u optužnici, zadao joj je 42 razderno-nagnječne rane i prskotine kože i tijela.

Iako ga je optužnica teretila da je u namjeri da ima polni odnos sa staricom sa nje svukao donji dio pidžame i gaćice i imao odnos, on je presudom oslobođen optužbi za silovanje Krstanovićeve.

Iz njene kuće ukrao je 550 KM, 250 evra, zlatnu ogrlicu i narukvicu, a starica je usljed zadobijenih povreda preminula.

Mekić je terećen i da je istog dana nakon ovog razbojništva sa Seferovićem i Meškinom, u Ulici Kovačuša u Bugojnu izbo nožem i usmrtio Meškina u njegovoj kući nakon prepirke s njim.

"Zadao mu je povrede u predjelu vitalnih dijelova tijela usljed kojih je M.M. trpio znatne bolove i patnje, nakon čega ga je ostavio u kuhinji, dok se u susjednoj sobi nalazio D.S. Prilikom napuštanja kuće, svjestan da tim radnjama može prouzrokovati i smrt M.M. i D.S., izazvao je požar zapaljivim sredstvima na dva mjesta unutar objekta", navodi se u optužnici.

Meškin je preminuo od udisanja ugljen-monoksida u kombinaciji sa gutanjem krvi zbog povreda, a Seferović je preminuo od akutnog trovanja ugljen-monoksidom.

Kurbegoviću je optužnica stavljala na teret da je 27. septembra 2018. Mekiću pomogao da prikrije tragove pustivši ga u stan, te da mu je dao čistu odjeću i dozvolio da opere ruke.

Kada je na balkonu pronašao krvav nož sa plavom drškom oštrice dužine pet cm, kojeg je Mekić tu ostavio, svjestan da je tim nožem počinjen zločin jer mu je priznao, uzeo je truleks krpu i obrisao nož, umotao i bacio u šaht koji se nalazi u blizini zgrade u Ulici Kulina Bana u Bugojnu, gdje ga je i pronašla policija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije