Hronika

"Moj muž i Ćućun su se tukli zbog djevojke"

"Moj muž i Ćućun su se tukli zbog djevojke"
Foto: N.N. | "Moj muž i Ćućun su se tukli zbog djevojke"

BANJALUKA - Kada smo iza ponoći krenuli iz Koljana prema Laktašima, vidjela sam da je golf slupan sa desne strane, a Bogdan je bio ljut i u autu mi je priznao da se sa Srboljubom Ćućunom potukao zbog Ćućunove djevojke Jelene, s kojom se i Bogdan viđao.

Ispričala je danas u banjalučkom Okružnom sudu Dajana Vajukić, supruga Bogdana Vajukića, optuženog da je u noći između 18. i 19. decembra 2018. godine presreo Ćućuna udarivši golfom u njegov automobil, izvukao ga, pretukao,  nasilno ugurao u svoj auto pa potom opljačkao, a oštećeni je zadobio teške povrede.

Optužnica ga tereti za krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari u sticaju s krivičnim djelom protivpravno lišenje slobode i razbojništvo.

Svjedokinja Tužilaštva pristala je da svjedoči iako je kao supruga optuženog to mogla i da odbije, a i tužilac Branko Bjelajac se iznenadio kada je svjedokinja rekla da je ona Vajukićeva supruga te da s njim ima dijete.

"Sada prvi put čujem da je u pitanju njegova supruga, tada sam znao da su u vezi, imala je i drugačije prezime, ali nisam znao da su supružnici", rekao je tužilac.

Svjedokinja je ispričala da je te noći bila u Koljanima sa Bogdanovom majkom,  da je bila u drugom mjesecu trudnoće, kao i da je trebalo da se vrate u Laktaše.

"Kada je Bogdan došao kući, probudio me da idemo u Laktaše. Vidjela sam da je  automobil udubljen i da je ljut pa mi je priznao da se potukao sa Ćućunom i priznao da je bio u vezi sa njegovom djevojkom i da su se zbog toga tukli. Rekao mi je da je to bila veza bez obaveza. Ja sam ranije vidjela njene poruke u njegovom telefonu", rekla je svjedokinja.

Ispričala je i da je Bogdan te noći prvo pio u svojoj kafani, koja je odmah pored one u kojoj Ćućun radi, te da je zatim došao kod Ćućuna i obojica su bili pijani.

"Ćućun mu je rekao da će ga zatvoriti jer mu se miješa u vezu", rekla je svjedokinja.

Takođe je ispričala da je Ćućun na parkingu udario u Bogdanov automobil, a kada je tražio da  mu plati štetu, rekao je da mu nikad neće platiti i da je "policija njegova".

Kako je navela, kada su se iz Koljana ona i Bogdan vratili u Laktaše, nazvao ga je policajac da dođe u stanicu, a on je odmah otišao.

"Čekala sam ga u autu, bilo je možda jedan ili dva iza ponoći, ne znam tačno, a onda su i mene pozvali da dam izjavu", rekla je svjedokinja.

Rekla je i da se pet dana nakon tuče sa Bogdanom Srboljub potukao sa drugim mladićem, takođe zbog svoje djevojke. Prema njenim riječima, dok je Bogdan bio u pritvoru mjesec dana, počele su da joj stižu prijetnje na mobilni telefon.

"Pisalo je da, ako on izađe,  ja neću roditi dijete. Plašila sam se da će me neko ubiti. Kada je izašao, tražila sam od njega da idemo iz Koljana jer sam se bojala. Vjerovatno je te poruke slala Jelena", rekla je svjedokinja.

Takođe je ispričala da je, dok je Bogdan bio u pritvoru, u prodavnici srela oca Srboljuba Ćućuna te da je on, kako ona tvrdi, rekao da će "platiti sud, tužilaštvo i novinare kako bi Vajukić što duže ostao u zatvoru".

"Inspektor rekao da će mi srediti abortus"

Svjedokinja Dajana Vajukić je navela da je, dok je davala izjavu u policiji, rekla da je trudna, te da joj je jedan inspektor kazao da "ubije dijete monstruma i da joj može srediti abortus".

Na pitanje sudije Branimira Jukića zašto joj je policijski službenik tražio da prekine trudnoću, svjedokinja je jecajući rekla da joj je inspektor rekao: "Mogu ti srediti injekciju da prekneš trudnoću. On će biti u zatvoru 20 godina."

"Bojim se reći ko je on, plašim se da će mi nešto uraditi", jecala je svjedokinja, na šta joj je sudija Jukić rekao da on i ne insistira na tome te da se ne treba plašiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije