Hronika

Mostarac uhapšen zbog sumnje da je putem YouTubea prijetio novinaru

Mostarac uhapšen zbog sumnje da je putem YouTubea prijetio novinaru
Foto: Ilustracija | Mostarac uhapšen zbog sumnje da je putem YouTubea pretio novinaru

MOSTAR – Mostarac H.P. (26) uhapšen je prije dva dana zbog sumnje da je putem YouTube kanala upućivao ozbiljne prijetnje novinaru portala iz Širokog Brijega.

Nakon ispitivanja, H.P je zadržan u pritvoru 24 sata.

Navedeni je od ranije poznat policijskim organima zbog istih ili sličnih krivičnih djela, a protiv njega je Federalne uprave policijeveć ranije podnijela Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu ugrožavanje sigurnost.

"Obzirom da je osumnjičeni nakon podnošenja Izvještaja ponovo, a unazad pet dana, nastavio sa prijetnjama istom novinaru, te nakon što je Udruženje novinara BiH podnijelo prijavu ovoj Upravi policije, prikupljeni su materijalni dokazi na osnovu kojih je osumnjičeni H.P. lišen slobode 20.01.2021. godine, te je nakon kriminalističke obrade 21.01.2021. godine predat nadležnom Tužilaštvu uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Od strane nadležnog Suda, a na Zahtjev postupajućeg tužioca  osumnjičenom H.P. je određena mjera pritvora od 24 sata", saopšteno je iz Federlane uprave policije.

Službenici Federalne uprave policije će danas postupajući po Naredbi Općinskg suda u Mostaru izvršiti pretres kuće koju koristi osumnjičeni na području općine Mostar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije