Hronika

Munjiza optužen da je ucjenjivao direktora IRB-a, tražio mu 100.000 KM

Munjiza optužen da je ucjenjivao direktora IRB-a, tražio mu 100.000 KM
Foto: Ustupljena fotografija | Munjiza optužen da je ucjenjivao direktora IRB-a, tražio mu 100.000 KM

PRIJEDOR – Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv Marka Munjize iz tog grada zbog sumnje da je ucjenjivao Dražena Vrhovca, vršioca dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske, saopšteno je iz ovog tužilaštva uz navođenje inicijala.

Kako se navodi u optužnici, M.M. je u januaru prošle godine tražio od D.V. da ga zaposli u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) ili da mu umjesto toga da 100.000 KM kako bi prestao sa daljim iznošenjem informacija koje bi mu mogle štetiti.

"D.V. je 27. januara prošle godine predao osumnjičenom 10.000 KM avansa u prethodno obilježenim novčanicama, a neposredno nakon primopredaje pripadnici Uprave MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet uhapsili su M.M. koji je proveo mjesec dana u pritvoru", piše u optužnici.

Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina za onoga ko u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist zaprijeti drugom da će protiv njega i njemu bliskih lica otkriti nešto što bi škodilo njihovoj časti i ugledu, i time ga prinudi da nešto učini na štetu svoje imovine.

Podsjećamo, Munjiza je bio aktivista SDS-a, a od Vrhovca je početkom prošle godine tražio 10.000 KM kako ne bi objavio navodne informacije kojima je raspolagao.

Vrhovac je cijeli slučaj prijavio policiji nakon čega se krenulo u realizaciju akcije kodnog naziva Provajder.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije