Hronika

Muškarac iz BiH, koji je ubio ženu i djecu, bio poznat po agresivnosti

Muškarac iz BiH, koji je ubio ženu i djecu, bio poznat po agresivnosti
Foto: Foto: S | Muškarac iz BiH, koji je ubio ženu i djecu, bio poznat po agresivnosti
D.R.

PELT – Muškarac iz BiH (39), koji je u nedjelju ubio suprugu i svoje dvoje djece, bio je poznat policiji po verbalnim napadima i uznemiravanju, prenose danas belgijski mediji.

Naime, zbog njegove psihijatrijske istorije, javni tužilac oblasti Limburg je u dva navrata tražio vještačenje, ali bi medicinski odbor svaki put odlučio da nema potrebe za smještanjem u instituciju.

Mediji podsjećaju da je tragedija možda mogla biti izbjegnuta jer je on bio poznat policiji. Policija je već je već u nekoliko navrata intervenisala u stanu ove bh. porodice, nastanjene u Peltu.

Kako je saopštilo javno tužilaštvo, sve su to bili incidenti verbalne agresije. Do tada nije bilo fizičkog nasilja. Policija je više puta izlazila na lice mjesta i, iako nije bilo krivičnih djela, svaki put je sastavljen službeni zapisnik. Otac nije živio sa porodicom od ljeta, 2022. godine, ali je navodno dolazio u stan.

Zapravo, ljetos je protiv njega i sačinjen prvi zvaničan izvještaj za verbalni napad, ali taj slučaj je zatvoren. Nakon porodične tragedije, javni tužilac je najavio da će ponovo analizirati i pregledati sve te spise.

Podsjetimo, državljanin BiH je u nedjelju, u popodnevnim časovima, brutalno ubio svoju 31-godišnju suprugu, četvorogodišnju kćerku i sedmomjesečnog sina. Nedugo nakon ovog svirepog zločina, on je sam sebi oduzeo život.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije