Hronika

Muškarac iz Ključa uhapšen zbog sumnje da je silovao staricu

Muškarac iz Ključa uhapšen zbog sumnje da je silovao staricu
Foto: N.N. | Muškarac iz Ključa uhapšen zbog sumnje da je silovao staricu

KLJUČ, ZENICA- Policija u Ključu uhapsila je 37-godišnjeg muškarca iz tog grada, koji je osumnjičen da je silovao 71-godišnjakinju u njihovom selu.

Policiji je ovaj slučaj prijavljen u ponedjeljak oko 17 sati, muškarac je uhapšen u večernjim satima, a kako nezvanično saznajemo, prilikom hapšenja bio je u alkoholisanom stanju.

Policiji je ovaj monstruozan slučaj prijavio sin starice, koji joj je došao u posjetu iz Banjaluke.

Majka mu je ispričala da ju je fizički zlostavljao komšija, a potom ju je i silovao. Sve to odigralo se na livadi u blizini njene kuće.

Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, izjavio je da je policija pod nadzorom kantonalnog tužioca obavila uviđaj na licu mjesta, a izuzeta je odjeća te će biti obavljen ljekarski i ginekološki pregled. Naglašava da zbog osjetljivosti istrage policija ne može dati detaljnije informacije.

Prema nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama, radi se o povratnicima srpske nacionalnosti.

Isti dan u Zenici je prijavljeno da je napoznata osoba u Zvečajskoj ulici počinila razbojništvo nad staricom V.LJ. iz tog grada. Za to djelo, koje je policiji prijavljeno oko 20.50, osumnjičen je njen sugrađanin Asmir A.

Policija je utvrdila da je razbojnik ušao u kuću starice te je oborio na pod, zadavši joj nekoliko udaraca nogom, a potom joj s vrata strgnuo zlatni lančić i pobjegao.

Starica je zadobila teške povrede, koje su joj konstatovane u Kantonalnoj bolnici u Zenici, a policija je brzom intervencijom uhapsila osumnjičenog.

"U 22 sata, u Ulici Bistua Nuova, pronađeno je i identifikovano lice A.A., koje je lišeno slobode zbog sumnje da je počinilo navedeno razbojništvo", navodi se u saopštenju MUP-a ZDK.

Policija je došla do saznanja da je razbojnik ukradeni lančić prodao ženi A.B. iz Zenice, koja je locirana i kod koje je pronađen ukradeni lančić.

Asmira A. MUP Zeničko-dobojskog kantona predao je juče u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Zenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije