SP Qatar 2022.

Hronika

Muškarac iz Novog Grada optužen da je kutlačom premlatio snahu

Muškarac iz Novog Grada optužen da je kutlačom premlatio snahu
Foto: Ilustracija | Muškarac iz Novog Grada optužen da je kutlačom premlatio snahu

NOVI GRAD - Osnovni sud u Novom Gradu potvrdio je optužnicu protiv mještanina M.P, a koja ga tereti da je metalnom kutlačom premlatio snahu.

Time je, kako se navodi u optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Prijedor, počinio nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, a za to krivično djelo predviđena je kazna zatvora od dvije do deset godina.

Napad se, kako je navedeno, dogodio 5. maja 2018. godine, oko 14 časova, u kući u jednom novljanskom selu, gdje optuženi živi u domaćinstvu sa suprugom, sinom i snahom.

"U trenutku dok je snaha držala u naručju svoju najmlađu, jednogodišnju kćerku, prvo je započeo verbalni sukob sa njom, te vrijeđao i psovao joj majku'", navodi se u optužnici.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama", u optužnici se dalje navodi da je M.P, u namjeri da je povrijedi, fizički nasrnuo na snahu.

"Uzeo je metalnu kutlaču iz šerpe sa stola, prišao joj te je uhvatio jednom rukom za kosu i sa kutlačom tri puta udario i to jednom u vrat, zatim u leđa i lijevu nogu u predjelu potkloljenice", ističe se u optužnici.

Sve se to, dodaje se, događalo u prisustvu još dvoje maloljetne djece koja su bila u sobi.

"Nakon toga je snaha istrčala iz kuće sa djecom. Na ovaj način joj je nanio povrede u vidu tri krvna podliva na vratu i leđima", ističe se u optužnici.

Kako se dodaje, on je na ovaj način nasiljem, odnosno drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavao spokojstvo, tjelesni integritet i duševno zdravlje člana svoje porodice.

"Time je doveo do povrede fizičkog i psihičkog integriteta člana svoje porodice", naglašava se u optužnici.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije