Hronika

Pratite nas na Google news

Muškarac koji je u Mostaru hodao sa automatom uhapšen, nema veze sa navijačima

Muškarac koji je u Mostaru hodao sa automatom uhapšen, nema veze sa navijačima
Foto: Screenshot | Muškarac koji je Mostaru hodao sa automatom uhapšen, nema veze sa navijačima
Srna

MOSTAR - Naoružani muškarac u centru Mostara sa video snimka koji se sinoć pojavio na društvenim mrežama uhapšen je 31. jula i nema veze sa navijačima koji su prije dva dana divljali gradom, rekao je portparol MUP-a Hercegovačko neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Na društvenim mrežama sinoć se pojavio video snimak iz Mostara na kojem se vidi kako jedan muškarac hoda kroz Stari grad u Mostaru sa automatskom puškom u ruci. Snimak je unio veliki nemir među građane Mostara.

Marić kaže da je policija utvrdila da je muškarac sa automatskom puškom snimljen 31. jula.

"Policijska patrola je 31. jula oko 16.15 časova u Ulici Alekse Šantića zatekla je osobu čiji su inicijali I.F. sa automatskom puškom 'AK 47'. Ovo lice reklo policiji da je pušku našao u Šantićevoj i da je htio prodati licu čiji su inicijali S.Ć", rekao je Marić.

On navodi da je I.F imao vidne povrede na sebi i da se vjerovatno sa S.Ć. potukao zbog cijene.

"Osobe su lišene slobode i predate Odjeljenju kriminalističke policije", dodao je Marić i dodao da nije riječ o navijačima koji su prije dva dana divljali gradom.

Pojedini mediji video snimak muškarca sa oružjem su doveli u vezi sa huliganima i navijačima "Zrinjskog", koji su u subotu pravili nerede uoči utakmice sa "Veležom".

Oko 50 huligana tada je prešlo preko Starog mosta, te su lomili, palili i napadali građane. Tom prilikom oštećeno je jedan policijski automobil i lakše su povrijeđene dvije ženske osobe. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije