Hronika

Očuh osumnjičen da je spržio dvogodišnjeg dječaka

Očuh osumnjičen da je spržio dvogodišnjeg dječaka
Foto: Pixabay | Muškarac osumnjičen da je spržio dječaka, majka opravdava vanbračnog supruga

KAKANJ – Jeziv slučaj desio se u Kaknju 13. marta, kada je očuh dvogodišnjeg dječaka, pod još nerazjašnjenim okolnostima, spržio po nogama i stražnjici.

Kako nezvanično saznajemo majka dječaka živjela je sa Adnanom A. u vanbračnoj zajednici, a te večeri je došlo do svađe nakon čega je ona otišla svekrvi u Zenicu, a  nakon nekog vremena došla po djecu, a u međuvremenu je došlo od povrede. 

Kako kažu naši izvori očuh je rekao da sve desilo iz nehata, te da to nije učinio namjerno nego da se dječak uneredio, te ga prilikom kupanja slučajno okrenuo vruću vodu koja je nanijela povreda dječaku. 

"Majka djeteta kazala kako vjeruje Adnanu A. da to nije učinio namjerno, međutim, on je ispitan u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo zapuštanje ili zlostavljanje djeteta", ističu naši izvori. 

Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK, kazala je za "Nezavisne novine" da  nakon što je policija u Zenici obaviještena od strane Službe hitne medicinske pomoći da je dovezeno dijete sa opekotinama, te nakon što su prikupljene informacije od majke, policija u Kaknju pronašla je A.A. i ispitala ga u svojstvu osumnjičenog na okolnosti kako je dijete zadobilo opektine.

"Poduzete su i druge mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela. Obavljeni siu razgovori sa drugim licima, a nakon kompletiranja dokaza, te dokumentovanja krivičnog djela Tužilaštvu ZDK bit će dostavljen izvještaj protiv A.A. zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zapostavljanje djeteta ili maloljetnika",  kazala je za Ahmić.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije