Hronika

Muškarac pokušao opljačkati apoteku u Zenici pa ranio policajca

Muškarac pokušao opljačkati apoteku u Zenici pa ranio policajca
Foto: Fena/Arhiva | Muškarac pokušao opljačkati apoteku u Zenici pa ranio policajca

Policijski službenik MUP-a ZDK ranjen je nakon što je omeo pljačkaša u namjeri da nasilno uđe u apoteku "Mr. Weiss" koja se nalazi u zeničkoj ulici Abdulaziza Aska Borića.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama iz zeničke policije, muškarac je jutros oko pet sati došao u apoteku te udarcima u poseban šalter gdje se tokom noćnih sati pružaju usluge pokušao ući u apoteku. Radnice apoteke odmah su pozvale policiju, a po njihovom dolasku muškarac koji je nasilno htio ući u apoteku, pucao je u pravcu policije te ranio jednog policajca u ruku i nogu te se dao u bijeg.

S obzirom da je grad pokriven video-nadzornim sistemom policija je lako ustanovila da je muškarac počeo bježati u pravcu magistralnog puta M-17 prema rijeci Bosni gdje je uhapšen.

Kako lokalni portal Zenicablog saznaje, kriminalac kojeg su policajci savladali u samom koritu rijeke Bosne je 39-godišnji B.B. Prema ranijim navodima medija, on je proveo više od 15 godina u KPZ Zenica.

Ranije, 2016. godine, jedna TV ekipa je pravila priču o njemu kako se oženio i dobio dijete za vrijeme "slobodnih vikenda", dok je služio višegodišnju kaznu. Iako je kazao da će se promijeniti po izlasku iz zatvora zbog porodice, očigledno je da se predomislio.

Za sada nema zvaničnih informacija iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a policajac koji je zadobio povrede uspješno se oporavlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije