Hronika

Muškarac u pritvoru zbog sumnje da je obljubio dijete u Laktašima

Muškarac u pritvoru zbog sumnje da je obljubio dijete u Laktašima
Foto: Ilustracija | Muškarac u pritvoru zbog sumnje da je obljubio dijete u Laktašima

LAKTAŠI - Tridesetdvogodišnji T.J. iz Laktaša osumnjičen je za obljubu 15-godišnje djevojčice, zbog čega mu je određen jednomjesečni pritvor.

Prema nezvaničnim informacijama, žrtva je kćerka iz prvog braka njegove supruge, kojoj je on očuh.

Sve se desilo u petak kada je, prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni muškarac ostao sam u kući sa djevojčicom, a majka saznala za monstruozni čin pa je slučaj prijavljen policiji.

Muškarac je odmah uhapšen i terete ga za krivično djelo polna zloupotreba djeteta starijeg od 15 godina.

Nakon kriminalističke obrade predat je u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, tužilac je Osnovnom sudu u Banjaluci predložio pritvor za njega zbog sumnje da je počinio krivično djelo polna zloupotreba djeteta starijeg od 15 godina na štetu maloljetnog lica.

Pritvor mu je određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

Kako saznajemo, u slučaj je odmah uključen i nadležni centar za socijalni rad, a djevojčica je upućena na ljekarske pretrage.

Laktaše je, podsjetimo, nedavno potresao još jedan slučaj obljube djece, kada je Dragan B. (25) iz tog mjesta ljetos osuđen na 19 godina robije zbog obljube četiri maloljetne sestre.

Okružni sud u Banjaluci izrekao mu je jedinstvenu kaznu zbog obljube sestara uzrasta sedam, 12, 13 i 15 godina, te zbog zadovoljenja polnih strasti pred djetetom.

Prema presudi, on je djevojčice obljubio od marta 2019. do februara ove godine, a prema presudi imao je seksualni odnos sa tri djevojčice, a jednu je skidao i dirao po intimnim dijelovima tijela.

Prema presudi, to je sve radio u svojoj i u kući žrtava dok je njihova majka bila u susjednoj sobi, a iskoristio je i zloupotrijebio poznanstvo sa majkom djece, s kojom je bio u emotivnoj vezi.

Za zadovoljenje polnih strasti pred drugima osuđen je jer je, po presudi, imao seksualne odnose sa majkom djevojčica pred njima.

U februaru ove godine zajedno s njim uhapšena je i majka djevojčica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije