Hronika

Muškarca koji je pronađen mrtav u Banjaluci udario automobil

Muškarca koji je pronađen mrtav u Banjaluci udario automobil
Foto: NN/Liljana Radić | Muškarca koji je pronađen mrtav u Banjaluci udario automobil

BANJALUKA - Borislava Jankovića (54), koji je u četvrtak veče pronađen mrtav u Ulici manastira Gomionica, u banjalučkom naselju Srpske toplice, udario je automobil, pokazao je nalaz obdukcije, a vozač je pobjegao.

Tijelo stradalog je pronađeno u 22.10 s vidljivim povredama, a uviđaj je na licu mjesta obavio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka s pripadnicima Saobraćajne policije Banjaluka i Sektora kriminalističke policije u prisustvu ljekara mrtvozornika i vještaka sudske medicine.

S obzirom na to da se ljekar mrtvozornik i vještak sudske medicine nisu mogli izjasniti o uzroku smrti, tužilac je naložio da bude izvršena obdukcija tijela u Zavodu za sudsku medicinu RS.

"Obdukcijom beživotnog tijela Borislava Jankovica (54)  iz Banjaluke utvrđeno je da je smrt nastupila kao posljedica povreda zadobijenih prilikom saobraćajne nezgode. Preduzimaju se sve potrebne istražne radnje i mjere na otkrivanju i pronalasku zasad nepoznatog lica učesnika saobraćajne nezgode", saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Janković je, prema riječima mještana ove ulice, živio sam u kući i nije poznat kao problematična osoba. Živio je skromnim životom.

Za život je zarađivao tako što je kolicima na pijaci kupcima prevozio robu do automobila, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je pored puta u ovom naselju.

"Viđali smo ga ponekad u lokalnoj kafani, ali nije on lik koji je u bilo koga zadirao ili pravio probleme", ispričala nam je grupa mještana.

Jedan od njih ispričao nam je da je te noći pri povratku kući  vidio pokriveno tijelo i policiju, te da su mu komšije rekle o kome se radi, dok je dosta mještana za nesreću saznalo tek sutradan od novinara budući da je bila noć.

Na licu mjesta u petak smo zatekli samo komad tkanine pri kraju puta kojom je tijelo sirotog muškarca bilo prekriveno.

Mještani kažu da je i najizvjesnije da ga je automobil udario, jer je imao povrede, iako nisu primijetili nikakav auto u blizini. Još su u šoku da je neki vozač mogao udariti čovjeka pa otići s lica mjesta.

"Nisam vidio tijelo, bilo je pokriveno, ali kažu da je imao neke povrede, a ne vjerujem da mu je neko nanio povrede jer on nije nikad pravio probleme, tako da ga je vjerovatno neko udario autom i pobjegao", rekao je jedan mještanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije