Hronika

Muslimović: Pijanu Sonju sam samo "malo gricnuo"

Muslimović: Pijanu Sonju sam samo "malo gricnuo"
Foto: N.N. | Muslimović na suđenju u Banjaluci: Nisam udario Sonju, bila je pijana i histerična

BANJALUKA - Nijednom nisam udario Sonju Bašić, vozio sam i branio se, možda sam bio grub. Bila je pijana, histerisala, udarala me je, otimala volan, vadila ključ iz auta, rekao je pjevač Halid Muslimović danas na suđenju u Osnovnom sudu u Banjaluci.

 

Njega terete da je nakon svirke u restoranu u Kozarcu fizički napao svoju bivšu partnerku Sonju Bašić 27. jula 2018. godine dok ju je vozio prema Banjaluci.

On je tokom svjedočenja danas rekao da su povrede Bašićeve mogle nastati "ili od udarca vrata automobila, ili jer ju je prilikom opiranja zakačio prstenom".

Što se ugriza tiče, Muslimović je rekao pred Sudom da ju je "malo gricnuo", vodeći se "onim  narodnim da pijance treba malo pljesnuti ili gricnuti".

Na pitanje tužiteljke Sanje Tadić Stojisavljević da li je bio u emotivnoj  vezi sa Bašićevom, Muslimović je rekao: "Ne sjećam se jesam li bio u vezi s njom."

Tokom svjedočenja tužiteljka ga je više puta opomenula zbog načina na koji razgovara s njom te da mora odgovarati na postavljena pitanja, a za to ga je opominjao i sudija.

"Vi idete u kolosijek da mene optužite, Vi ste loši...", rekao je vidno uzrujan Muslimović tužiteljki prije nego što ga je i sudija opomenuo zbog nedoličnog ponašanja.

Muslimović se prisjetio te noći i rekao da je nakon koncerta u restoranu gdje je nastupao Bašićeva, za koju je rekao da je bila veoma pijana, tražila od njega da je vozi u Banjaluku i ostane s njom.

Ispričao je da to nije bila njegova namjera i da je pokušao naći nekoga da je odvoze, ali nije uspio u tome.

Muslimović je rekao da je te noći  Bašićevu vozio iz Kozarca u Banjaluku jer je pijanu nije mogao pustiti sa bilo kim, ali da je "ta noć bila u drugom filmu" jer je, kako je naveo, ona htjela da on spava kod nje.

Kako je ispričao, dok je bila na svirci, nije  bila agresivna, ali je to postala čim su ušli u auto te ga je tokom vožnje grebala, tukla, histerisala i psovala.

"Ruka mi je bila modra, kasnije sam nosio košulju dugih rukava", rekao je Muslimović.

U jednom trenutku zaustavio je auto, kako kaže, da smiri Bašićevu pokušavajući da joj otvori vrata, a dok je pokušavala izaći iz auta, rekao je da se "žena srušila kao kruška", te da je nijednom nije udario šakom.

Bašićevu je, kako je rekao, ostavio ispred zgrade u Banjaluci, a ona je nekog zvala i prijetila mu da će zvati policiju.

"Namjera joj je bila da me uništi, stavi ljagu na moje ime i karijeru. Prijatelj mi je javio da je bila s njim u Beču i prijetila da će me uništiti", rekao je Muslimović.

Na današnjem suđenju svjedoci odbrane bili su uglavnom članovi Muslimovićevog benda, ali i svjedok Hasan Ponjević, koji je te noći bio sa Bašićevom u društvu.

On je rekao da je ona pila viski te da niko za stolom osim nje nije pio to piće, kao i da je jedna flaša bila popijena pa je naručila drugu, od koje je ostalo malo na dnu.

"Molim vas, dok svjedočite, da gledate u sudiju, a ne u optuženog kao da očekujete neku reakciju od njega", upozorila je tužiteljka svjedoka.

Svjedočio je i Stanislav Vujasin, koji je te noćio bio u restoranu s prijateljicom, a kako je rekao, pažnju mu je privukla "plava gospođa" koja je puno pila i bila vesela te istakao da je ona naručila dvije flaše viskija, koji je samo ona pila.

Tužiteljka se protivila izjavama ovih svjedoka, tvrdeći da su "instruisani i naručeni".

Odbrana je zatražila da se u nastavku sasluša vještak Željko Karan na okolnosti pijanstva optužene i nastanku njenih povreda, što je Sud prihvatio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije