Hronika

Na Facebooku objavili maltretiranje sugrađanina i psa

Na Facebooku objavili maltretiranje sugrađanina i psa
Foto: Ilustracija | Na Facebooku objavili maltretiranje sugrađanina i psa

TUZLA - Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu Tuzla predložio određivanje jednomjesečnog pritvora za Amira Mujića (30) i Emina Mustafića (28) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici počinili krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa teškim tjelesnim povredama u pokušaju.

Kako su saopštili iz Kantonalnog tužilaštva, oni su osumnjičeni da su 7. jula 2020. godine pozvali oštećenog E.M u stan koji je koristio Mustafić, a u kojem  se nalazilo više osoba, te  su ga odmah po ulasku u stan  počeli udarati rukama, nogama, manjim tegom i palicom  po glavi i cijelom tijelu.

"Nakon toga su mu svezali ruke i noge i nastavili ga udarati, a takvo nasilno ponašanje su povremeno ponavljali nekoliko sati tokom dana nanijevši mu veći broj povreda, te su snimak zlostavljanja objavili na internetu. Nakon nekoliko sati nasilništva nad oštećenim, neko od prisutnih ga je izveo iz stana i smjestio u taksi", kazali su iz Tužilaštva.

Pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla su osumnjičene uhapsili sedmicu poslije tog događaja, odnosno, 14. jula. Nad njima je izvršena kriminalistička obrada, te su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

Po informacijama MUP-a TK , povrijeđenom E.M. su kontatovane povrede u UKC Tuzla. Takođe, službenici OKP PU Tuzla su radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, nakon objave snimaka na Facebooku, pronašli otuđene predmeti, te vratili vlasniku, kao i psa koji je pronađen neprovrijeđen. 

Dva snimka na društvenim mrežama, jedan koji pokazuje zlostavljanje E.M., a drugi psa, izazvali su zgražanje javnosti. Jedan od izuzetno uznemirujućih snimaka prenio je i Pokret Levijatan na svojoj stranici.

"Osoba sa snimka maltretira i teroriše građane u Miladijama, a i šire. Ubija im životinje, pljačka kuće, pali auta i niko ništa. Buda priveden i pušten", jedan je od komenatara na društvenoj mreži Facebook.

Nezvanično, Emin Mustafić je sin Fehima Mustafića koji je 2013.godine u pola bijela dana na ulici nožem usmrtio suprugu i osuđen je na 12 godina zatvora. Tada je sudski vještak utvrdio da on ima paranoidni poremećaj ličnosti te da je radni vijek proveo u mrtvačnici što je na njega ostavilo trag.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije