Hronika

Na Jahorini locirana i supruga vođe kavačkog klana

Na Jahorini locirana i supruga vođe kavačkog klana
Foto: Arhiva / Ilustracija | Na Jahorini locirana i supruga vođe kavačkog klana

JAHORINA - Na Jahorini, gdje su juče uhapšena tri muškarca povezana sa škaljarskim klanom, trenutno je i Tamara Zvicer, supruga Radoje Zvicera, vođe suprotstavljenog, kavačkog klana, potvrdili su naši izvori.

Izvor "Nezavisnih" ranije je rekao da su uhapšeni povezani sa Škaljarskim klanom.

Kako je objavljeno, policija provjerava da li se boravak uhapšene trojke na Jahorini može povezati i sa Tamarom Zvicer, suprugom Radoje Zvicera, vođom kavačkog klana, jer je i ona, kako se navodi, na ovoj planini. Zvizerova je u javnosti postala poznata kada je u Ukrajini, prilikom napada na njenog supruga, zapucala na napadače.

Podsjetimo, kako su "Nezavisne" objavile, na ovoj planini juče su uhapšeni Milan Kršić, Boban Sjekloća i Filip Roganović, koji se dovode u vezu sa škaljarskim klanom.

"Policija je saznala da se tri veoma opasne osobe nalaze u jednom hotelu na području Jahorine i pokrenute su provjere. Ubrzo su trojica Crnograca uhapšena", ističu izvori "Nezavisnih", te dodaju da se provjerava da li postoji povezanost između boravka na Jahorini trojice uhapšenih s jedne, te Zvicerove, s druge strane.

Prema objavljenim saznanjima, policija je odlučila da svu trojicu zajedno uhapse zbog njihove moguće povezanosti sa krivičnim djelima u vezi sa oružjem i drogom, ali i zbog toga što se radi muškarcima povezanim sa jednim od najopasnijih klanova na ovom području.

Kako su potvrdili izvori "Nezavisnih", za Kršićem su ranije bile raspisane tri optjernice - jedna se odnosi na razbojništvo u Beogradu, a preostale dvije cu crvene Interpolove potjernice. 

"Međutim, ni jedna od njjih trenutno nije aktivna", rekao je naš izvor.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo potvrdili da su uhapsili tri državljanina Crne Gore.

"Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo obavljeni su pretresi uhapšenih i vozila koja koriste, kao i apartmana u kojem su bili smješteni”, rekla je portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije