Hronika

Na Pavlovića mostu oduzete cigarete vrijednosti 30.000 KM

Na Pavlovića mostu oduzete cigarete vrijednosti 30.000 KM
Foto: UIO BiH | Na Pavlovića mostu oduzete cigarete vrijednosti 30.000 KM

BANJALUKA - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH oduzeli su na graničnom prelazu Pavlovića most krijumčarene cigarete u vrijednosti od 30.000 KM.

Službenici Uprave su detaljnim pregledom putničkog vozila "reno" spriječili pokušaj krijumčarenja 3.719 paklica cigareta, saopšteno je iz UIO BiH.

"Ova akcizna roba nalazila se sakrivena u posebno prepravljenim bunkerima unutar vozila, a njena vrijednost na tržištu BiH procjenjuje se na 30.000 KM", navodi se u saopštenju.

Aktivnosti na terenu sproveli su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Tuzla i carinski službenici UIO, u saradnji sa službenicima bijeljinske Jedinice Granične policije BiH.

Prema naredbi Tužilaštva i Suda BiH krijumčarene cigarete i putničko vozilo privremeno su oduzeti, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje, protiv osumnjičenog lica podnesen je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Iz UIO BiH pozivaju građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, napominjući da su svi pozivi besplatni i potpuno anonimni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije