Hronika

Na graničnim prelazima BiH uhapšeno pet osoba

Na graničnim prelazima BiH uhapšeno pet osoba
Foto: N.N. | Na graničnim prelazima BiH uhapšeno pet osoba

SARAJEVO – Službenici granične policije BiH su juče i danas uhapsili pet osoba za kojima su tragali sudovi i policija.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina danas su uhapsili B.M. (23), državljanku Bosne i Hercegovine. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njom Policijska uprava Bijeljina raspisala potragu zbog krivičnog djela "neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Kontrolisana je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Popovi i predata službenicima PU Bijeljina.

Dan ranije, 16. decembra 2019., na ulasku u BiH na prelazu Rača, službenici ove jedinice lišili su slobode D.L. (24) jer je za njim PU Banjaluka raspisala potragu zbog krivičnog djela 'krađa'. Državljanin Republike Hrvatske predat je službenicima PU Banjaluka.  

Prilikom ulaska u našu zemlju na prelazu Gradiška, danas je uhapšen i V.D. (43), nakon što je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u Livnu zbog krivičnog djela "nasilje u porodici". Državljanin BiH i Hrvatske u toku dana biće predat nadležnom organu.

Službenici JGP Doljani su 16. decembra 2019. uhapsili V.B. (42) prilikom izlaska iz BiH na prelazu Doljani. Provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Zagreb raspisao potjernicu zbog krivičnog djela "razbojništvo". Državljanin RH i BiH predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Službenici JGP Izačić, 16. decembra 2019., predali su K.M. (42) službenicima Sudske policije Bihać, nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela "utaja". Bh. državljanin kontrolisan je na ulasku u BiH na prelazu Izačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije