Hronika

Na području Tuzle i Sarajeva oduzeta razna roba vrijednosti 36.000 KM

Na području Tuzle i Sarajeva oduzeta razna roba vrijednosti 36.000 KM
Foto: UIO BiH | Na području Tuzle i Sarajeva oduzeta razna roba u vrijednosti 36.000 KM

TUZLA/SARAJEVO - Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u dvije odvojene akcije na području regionalnog centra Tuzla oduzeli su raznu robu u vrijednosti 36.000 KM i pritom izrekli sankcije u vrijednosti 9.200 KM.

Kontrolnim aktivnostima na području grada Tuzle ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli 2.701 paklicu cigareta.

"Radi se o akciznim proizvodima koji nisu bili obilježeni akciznim markicama koje izdaje UIO, već su se prodavali na 'crnom tržištu', rekli su u UIO BiH.

Akitvnosti na terenu provedene su u suradnji sa pripadnicima MUP-a TK i službenicima Kantonalne uprave za inspekcijske poslove TK. Cigarete su oduzete od sedam lica protiv kojih su preduzete zakonoski propisane mjere i radnje.

Ovlašteni službenici UIO iz regionalnih cenatara Tuzla i Sarajevo u suradnji sa službenicima Granične policije BiH vršili su pojačane mjere nadzora putnika i roba na graničnim prijelazima i putnim komunikacijama.

"Tom prilikom je otkriveno sedam prekršaja i oduzeta je razna roba poput laptopa, mini laptopa, LED TV-a, brusilice, motorna kosačica kompresor i sl. Radilo se o robi na koju su trebale biti plaćene uvozne dažbine prilikom uvoza u BiH. Aktivnosti na terenu su provedene uz upotrebu mobilnog skenera za pregled prtljaga, specijalističke opreme koja je donacija vlade SAD-a", naveli su u UIO BiH.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije