Hronika

Na području Zvornika za dva dana kažnjena 42 pijana vozača

Na području Zvornika za dva dana kažnjena 42 pijana vozača
Foto: N.N. | Na području Zvornika za dva dana kažnjeno 42 pijana vozača

ZVORNIK - Na području Policijske uprave Zvornik, u periodu od 24. do 26. jula, sankcionisano je 42 vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, saopšteno je iz ove Policijske uprave.

Tokom akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, policija je kontrolisala 396 učesnika u saobraćaju, od kojih je 177 sankcionisano.

"Od ukupnog broja kontrolisanih, 344 učesnika su podvrgnuta kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 42 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu", saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Šest vozača je uhapšeno i zadržano do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola preko 1,5 g/kg ili su odbili da se podvrgnu alkotestiranju, dok je jedan učesnik sankcionisan prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova. Pored toga, evidentirana su i 132 ostala prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Akcija je realizovana u sklopu kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske "Vozite oprezno – putujte bezbjedno".

Policijska uprava Zvornik apeluje na vozače motornih vozila da poštuju zakonske odredbe, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije