Hronika

Na područku TK pronađeno oružje, municija i droga, uhapšeno 15 lica

Na područku TK pronađeno oružje, municija i droga, uhapšeno 15 lica
Foto: Ilustracija | Na područku TK pronađeno oružje, municija, droga i uhapšeno 15 lica

TUZLA - Na području Tuzlanskog kantona uhapšeno je 15 lica zbog sumnje da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nasilničko ponašanje i krađe, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Prije hapšenja izvršeno je više pretresa na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Živinica, Srebrenika i Gradačca.

U pretresima je pronađena automatska puška, lovačka puška, vazdušna puška, pištolj municija, dva bajoneta, plazma, laptop, mobilni telefon, dvije SIM kartice, veća količina droge "kanabis sativa", te paketići od pvc folija u kojima se nalazila droga "spid", "kokain", kao i 18 sjemenki indijske konoplje, tri digitalne vage i drugi predmeti.

Pretresi su izvršeni u skladu sa operativnim planom u borbi protiv krivičnih djela imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanja oružja i municije.

Uhapšena su lica čiji su inicijali A.H. (30) i K.N. (25), oba iz Gračanice, E.F. (34) iz Tuzle, M.K. (39) iz Srebrenika, A.H. iz Živinica, E.B. (28) iz Tuzle, E.B. (24) iz Gradačca, A.M. (28) iz Tuzle, M.S. (24) iz Doboja, A.H. (37) iz Tuzle, M.B. (23) iz Tuzle, I.P. (40) iz Lukavca, A.I. (28) iz Gračanice, M.I. (26) iz Gradačca i A.K. (26) iz Tuzle.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije