Hronika

Osumnjičeni za pedofiliju uhapšen kada je pokušao preći u Hrvatsku

Osumnjičeni za pedofiliju uhapšen kada je pokušao preći u Hrvatsku
Foto: Ilustracija | Na prelazu u Velikoj Kladuši uhapšen osumnjičeni za pedofiliju

VELIKA KLADUŠA - Muškarac s inicijalima R.A. (23), kojeg su službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša danas uhapsili na graničnom prelazu Maljevac, biće ispitan od strane pripadnika Kriminalističke policije USK i potom predat Tužilaštvu USK na dalje postupanje.

Ovo nam je potvrdio portparol MUP-a USK, Ale Šiljdedić, istakavši kako se radi o licu za kojim je Ministarstvo unutrašnjih poslova USK raspisalo potjernicu zbog toga što se sumnjiči za krivična djela iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije i zadovoljenje pohote pred djetetom ili maloljetnikom.

"Od strane Granične policije BiH dobili smo obavjest da je ovo lice uhapšeno po našoj potjernici u trenutku kada se pokušalo da preće u Republiku Hrvatsku i protiv njega će biti poduzete zakonom propisane mjere", kazao je Šiljdedić.

U saopćenju Granične policije BiH navodi se kako je istoga dana, prilikom ulaska u BiH na prelazu Gradina, uhapšen D.K. (36) jer ga potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, te je potom predat službenicima Sudske policije Bihać.

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su juče E.Č. (39) na Međunarodnom aerodromu Tuzla, na letu za Bilund.

"Utvrđeno je da je za ovim državljaninom BiH i Kraljevine Norveške Policijska uprava Prijedor Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela paljevina. Predat je službenicima PU Prijedor", saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije