Hronika

Pratite nas na Google news

Na putevima Srpske u ovom mjesecu poginulo 16 osoba

Na putevima Srpske u ovom mjesecu poginulo 16 osoba
Foto: Ilustracija | Na putevima Srpske u ovom mjesecu poginulo 16 osoba
N.N.

​BANJALUKA – Šesnaest osoba poginulo je u saobraćajnim nesrećama u ovom mjesecu u Republici Srpskoj, a najčešći uzrok bila je neprilagođena brzina.

Takođe, u mjesecu augustu prošle godine, u saobraćajnim nezgodama smrtno je stradalo 25 osoba, navedeno je u saopštenju MUP-a Srpske.

Kako bi prekinuli ovaj negativan trend, iz MUP Republike Srpske još jednom apeluju na sve učesnike u saobraćaju, naročito na vozače, da se pridržavaju zakonskih propisa te da svojim neodgovornim ponašanjem ne ugrožavaju svoj i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Najavili su i da će od 1. do 5. augusta 2019. godine, na području RS provesti pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju s akcentom na prekoračenje propisane brzine kretanja motornih vozila i kontrolu vozača na prisustvo alkohola, opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje. 

Na osnovu rezultata četverodnevne akcije, koju su policijski službenici MUP-a RS proveli od 18. do 21. jula, vidljivo je da je broj tih prekršaja izuzetno veliki, s obzirom da je evidentirano 5.180 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila i 822 vozača kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije