Hronika

Na slobodi Sokočani osumnjičeni za premlaćivanje mladića

Na slobodi Sokočani osumnjičeni za premlaćivanje mladića
Foto: RTRS / screenshot | Na slobodi Sokočani osumnjičeni za premlaćivanje mladića

ISTOČNO SARAJEVO - Trojica Sokočana osumnjičena za premlaćivanje Marka Borovčanina (30) puštena su na slobodu nakon ispitivanja u Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

U pitanju su Ognjen Orašanin zvani Oras, koji već ima kriminalni dosije, te Saša Karadžić i Stefan Delić.

"Oni su ispitani u Tužilaštvu te za njih nije predloženo određivanje pritvora, jer za to nema osnova", rečeno je "Nezavisnim" iz Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

Terete ih da su 23. oktobra, oko 19 časova, u Sokocu napali Borovčanina, nakon čega je tridesetogodišnjak zbog teških povreda hospitalizovan u Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu.

Osumnjičeni su istog dana uhapšeni te je nad njima izvršena kriminalistička obrada. Pozadina napada se utvrđuje.

Podsjetimo, 17. oktobra policiji je prijavljeno da je u mjestu Podromanija, u opštini Sokolac, na ford, koji je koristio Saša Karadžić, postavljena eksplozivna naprava, a slučaj je okvalifikovan kao pokušaj ubistva.

Mediji su tada citirali izvore bliske istrazi, koji su otkrili da je naprava bila podmenuta na pod automobila, ispod suvozačevog sjedišta. Zbog toga se, kako je objavljeno, vjeruje da meta napada nije bio Karadžić, već njegov suvozač.

"Karadžić je često u društvu s Orašaninom, koji ima kriminalni dosije i važi za bezbjednosno interesantnu osobu. Sumnja se da je on bio meta napada, što je predmet dalje istrage. Srećom, bomba je na vrijeme uočena i crni scenario spriječen", rekao je ranije izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije