Hronika

Nabavio medicinski materijal koji nije bio potreban za rad

Nabavio medicinski materijal koji nije bio potreban za rad
Foto: N.N. | Nabavio medicinski materijal koji nije bio potreban za rad

ZVORNIK - Protiv Dalibora B. (40) iz Milića podnesen je izvještaj Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo zbog sumnje da je, kao odgovorno lice jedne zdravstvene ustanove u Milićima, oštetio tu firmu za 76.582 KM.

"Lice D.B. je osumnjičeno da je od decembra 2017. do jula ove godine, koristeći službeni položaj, te bez odobrenja nadležnog organa preduzeća i sprovedene procedure javne nabavke, nabavilo medicinski materijal vrijednosti 88.365 KM. Od ovog iznosa, materijal u vrijednosti 56.555 KM nije bio potreban za rad zdravstvene ustanove", saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

"Nezavisne" saznaju da je Dalibor B. bio direktor i rukovodilac za finansijske poslove Specijalističkog medicinskog centra, koji funkcioniše u okviru kompanije "Boksit" Milići.

Kako navode iz policije, osumnjičeni je u istom periodu nesavjesno postupao u vršenju službe te je, od ukupne nabavljene količine, roba u vrijednosti od 19.126 KM bila s kratkim rokom trajanja, koja je potom u cijelosti otpisana zbog njegovog isteka.

"Osumnjičeno lice je na navedeni način počinilo krivično djelo zloupotreba položaja i nesavjestan rad u službi", navode iz PU Zvornik.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije