Hronika

Načelnik Ugljevika prijavljen zbog čišćenja snijega

Načelnik Ugljevika prijavljen zbog čišćenja snijega
Foto: N.N. | Načelnik Ugljevika prijavljen zbog čišćenja snijega

UGLJEVIK - Uprava kriminalističke policije MUP-a RS podnijela je Okružnom tužilaštvu u Bijeljini izvještaj protiv Vasilija Perića, načelnika opštine Ugljevik, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja čime je pribavio korist jednom privrednom društvu iz Ugljevika oko 155 hiljada KM.

Nezvanično saznajemo da se radi o preduzeću Doo „Mont-Gradnja“ kojem je lani dodijeljeno održavanje mreže lokalnih i nekategorisanih puteva i ulica Ugljevika za period od dvije zimske sezone.

Navodeći inicijale, iz MUP-a RS su rekli da je V.P. osumnjičen da je 22. decembra prošle godine u svojstvu načelnika Ugljevika, postupajući protiv interesa opštine, a u interesu jednog lokalnog privrednog društva,  prekršio Zakon o javnim nabavkama BiH.

"V.P. je iskoristio službeni položaj i ovlaštenje i donio odluku o pristupanju postupku javne nabavke putem pregovaračkog postupka i bez objave obavještenja o nabavci usluga zimskog održavanja i zaključio ugovor sa njim o održavanju mreže puteva i ulica na području opštine Ugljevik", navode iz MUP-a RS.

Perić međutim tvrdi da je procedura za čišćenje snijega "kako bi taj posao bio obavljen blagovremeno i valjano" urađena kako zakon predviđa.

"Tu nema ni trunke nečega što bi moglo da liči na krivično djelo. Možda bi nekome odgovaralo da ne čistimo snijeg, pa da onda medijski i politički upiru prst u nas, u opštinu i naš kraj, gdje se vodi računa o svakom detalju i za koji svaki čovjek, iole dobronamjeran, vrlo brzo uočava da sve izgleda i funkcioniše", ističe Perić.

Dodaje da istraživanje procedure izbora izvođača za čišćenje snijega, usred izbora, i "silna saslušavanja njega i njegovih saradnika, samo po sebi govori zašto se i zbog čega zbilo".

"Trebalo je da nas zaplaše, zastraše, učine kolebljivim, poslušnim, jadnim, čemernim, ljudski bijednim. E,  to im ni pod kakvim uslovima, pa čak ni ovakvog političkog pritiska za koji je primjenjena policija iz Banjaluke, usred izbora, nije prošlo niti može proći. Nemamo i nemam čega da se bojim", tvrdi Perić.

Rekao je da mirno očekuje da nadležni organi zakonito izvagaju sve ono što im je policija iz Banjaluke, sprovodeći provjere o poslovima vezanim za snijeg, usred izbora, dostavila.

“Prijava, siguran sam i sigurni smo, neće svjedočiti o nama. Čiste savjesti  naglašavamo da svako treba da radi svoj posao, a uspijeh lokalne vlasti u Ugljeviku, već godina, mnogima je trn u oku", kaže Perić, inače član SDS-a.

Nasilno bi kako kaže, da to zaustave, a njih koji vode opštinu da kompromituju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije