Hronika

Nakon što je izbo monaha iz konaka pokupio oko 1.300 KM

Nakon što je izbo monaha iz konaka pokupio oko 1.300 KM
Foto: N.N. | Nakon izbadanaja monaha iz konaka pokupio oko 1.300 KM

BANJALUKA - Nakon što mu je monah Stefan Ačić, prilikom razgovora u manastirskom konaku, odbio dati novac, Dragan Ševo (40) je izvadio nož i poslije kraće prepirke ga ubo dva puta, a potom sa više mjesta pokupio između 1.200 i 1.300 KM u raznim apoenima.

Kako saznajemo Ševo je pred policijom i tužiocem priznao zločin koji je počinjen u manastiru Glogovac u Babićima kod Šipova i predložen mu je pritvor.

Ševo je 7. decembra oko 18.30 časova došao iz Banjaluke u Babiće kod monaha kod kojeg je i ranije dolazio, a koji ga je primio i poslužio mu večeru.

Ševo je kobne noći od njega tražio novac za dugovanja koja je imao, a kada je monah odbio, Ševo ga je izbo nožem koji je imao kod sebe.

Iz Babića je pobjegao sa sugrađaninom koji ga je i dovezao do manastira, a koji je kako smo ranije pisali, negirao da je tada znao da zločin koji je počinio Ševo i sve navodno saznao kasnije iz medija.

Ševo je tvrdio da nije imao u planu ovakav zločin već samo da se domogne nešto para, jer je bio u dogovima i nožem je navidno pokušao zaplašiti monaha ali kada je odbio izbo ga je u grudi.

Teško ranjeni otac Stefan uspio je pozvati drugog monaha i reći mu da je ranjen, a uspio je reći i ime napadača.

Sanitetskim vozilom prevezen je u Dom zdravlja Šipovo, gdje je u 20.15 preminuo.

Policija je dva dana tragala za Ševom i uhapšen je 9. decembra, nakon što  je lociran u banjalučkom motelu "Nana".

Prilikom upada policije u sobu,  Ševo je sam je sebi nanio povredu nožem, zbog čega je bio u bolnici.

Nakon izlaska iz UKC RS, gdje je bio hospitalizovan, Ševu su ponedjeljak preuzeli pripadnici policije kako bi ga dalje procesuirali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije