Hronika

Nakon pronalaska rekordne količine kokaina policajac iz Brčkog i dalje pod istragom

Nakon pronalaska rekordne količine kokaina policajac iz Brčkog i dalje pod istragom
Foto: N.N. | Nakon pronalaska rekordne količine kokaina i dalje pod istragom policajac iz Brčkog

​ZADAR - Kokain, koji je prije nekoliko dana kod brčanskog policajca Z.A. pronašla zadarska policija, najveća je pojedinačna zapljena te vrste droge na području Policijske uprave zadarske, a istraga u vezi s ovim slučajem još nije okončana.

Postoje tvrdnje da je Z.A. zapravo pomoćnik šefa Jedinice kriminalističke policije Brčko distrikta, ali zvanične potvrde za takvu informaciju nema.

Halid Emkić, šef Operativno-komunikacijskog centra u policiji Brčko distrikta, potvrdio je za "Nezavisne" da je šef policije Brčko distrikta donio odluku o suspenziji policijskog službenika Z.A.

"Policija Brčko distrikta će detaljnije informisati javnost po završetku istraživačkih aktivnosti", kazao je Emkić i dodao da oni već duži period razmjenom informacija sarađuju sa policijskim agencijama u BiH i zemljama iz okruženja na suzbijanju prometa narkotika i djelovanja organizovanih kriminalnih grupa u vezi s tim.

Po pisanju hrvatskih medija, slučaj je otkriven nakon što je zadarska policija na autoputu u smjeru Splita zaustavila audi A3 bh. registracija, koji je išao brzinom 50 km/h većom od dozvoljene. Utvrđeno je da vozilom upravlja Brčak, koji ima i hrvatsko državljanstvo.

Bore Mršić, načelnik Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske, kazao je da je, zbog sumnje da bi se u vozilu mogli nalaziti krijumčareni predmeti, automobil prevezen u krug PU zadarske.

"Tu je obavljena pretraga u kojoj je pronađen i oduzet paket s ukupno 1.140 grama kokaina vrlo visoke čistoće, uređaji za zaštićenu komunikaciju te manja svota novca", rekao je Mršić.

Iz Hrvatske stiže informacija i da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da je ovaj Brčak jedan od članova već detektovane istočnobalkanske grupe umiješane u poslove s drogom. Kokain je, po istom izvoru, bio namijenjen za dalju preprodaju na južnodalmatinskom području.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije