Hronika

Nakon smrti vlasnika ojadila firmu za gotovo pola miliona maraka

Nakon smrti vlasnika ojadila firmu za gotovo pola miliona maraka
Foto: Arhiva | Nakon smrti vlasnika ojadila privredno društvo skoro za pola miliona

PRIJEDOR - Dubičanka R.K. osumnjičena je da je nakon smrti vlasnika i odgovornog lica jednog privrednog društva, bez zakonitog ovlaštenja raspolagala imovinom društva i prodavala imovinu, a dio novca prisvajala.

Terete je da je oštetila društvo za 494.956 KM, a sebi pribavila korist od 271.771 KM.

Protiv nje su službenici Policijske uprave Prijedor Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli izvještaj zbog sumnje da je počinila krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, zloupotreba položaja odgovornog lica i pronevjera.

"Osumnjičena R.K. se tereti da je nakon smrti vlasnika i odgovornog lica privrednog društva, od 2016. do 2019. godine kao jedini zaposlenik istog, bez zakonitog ovlaštenja raspolagala imovinom društva i vršila prodaju imovine, a dio novčanih sredstava ostvarenih prodajom sebi protivpravno prisvajala", navodi se u saopštenju PU Prijedor.

Dodaje se da je osumnjičena kod nadležnog suda kao fizičko lice u svojstvu tužitelja pokrenula više sudskih postupaka protiv privrednog društva, gdje je istovremeno neovlašteno istupala i kao lice za zastupanje društva, te s tim u vezi svjesno nije dostavljala odgovore na tužbe u ime društva. U tim postupcima osumnjičena po osnovu sudskih presuda naplatila sebi određena potraživanja na štetu društva. 

"Na ovaj način osumnjičena je oštetila društvo za iznos od 494.956,08 KM, a sebi je pribavila protivpravnu imovinsku korist od 271.771,18 KM", stoji su saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije