Hronika

Nalaz obdukcije s VMA: David bio živ danima nakon nestanka

Nalaz obdukcije s VMA: David bio živ danima nakon nestanka
Foto: N.N. | Nalaz obdukcije s VMA: David bio živ danima nakon nestanka

BANJALUKA - Leš pokojnog Banjalučanina Davida Dragičevića (21) proveo je u vodi od dva do najviše četiri dana, piše u drugom obdukcionom nalazu, koji je na društvenim mrežama objavila njegova majka Suzana Radanović.

U tom dokumentu, koji potpisuje Ivica Milosavljević, načelnik Odeljenja za sudsku medicinu na Vojno-medicinskoj akademiji (VMA), navodi se i da smrtni ishod Dragičevića nije mogao nastupiti prije tog vremena.

"Promene na šakama i stopalima ukazuju da je leš pokojnog proveo u vodi od dva do najviše četiri dana, što znači da i smrtni ishod nije mogao nastupiti pre navedenog vremena", stoji u nalazu obdukcije.

Nestanak Dragičevića prijavljen je u nedjelju, 18. marta, a tijelo je u rijeci Vrbas pronađeno šest dana kasnije, odnosno 24. marta, što znači da je, sudeći po ovom dokumentu, David bio živ minimalno dva dana nakon što je nestanak prijavljen.

Prema dostupnim informacijama, David Dragičević je od kuće otišao u subotu, 17. marta oko 19 časova. Kako je ranije objavljeno, posljednji put viđen je u nedjelju ujutro, oko 3.30 časova, a nestanak je prijavljen nekoliko sati kasnije.

U koritu rijeke Vrbas, na ušću Crkvene, 24. marta pronađeno je tijelo dvadesetjednogodišnjaka.

U prvom nalazu koji potpisuje Željko Karan navodi se da je smrt Dragičevića nastupila do maksimalno sedam dana prije momenta obdukcije.

Vezana vijest:

Pronađeno tijelo Davida Dragičevića

Obdukcija utvrdila: David Dragičević se utopio, ali ima i povrede

Potraga za Davidom Dragičevićem iz Banjaluke još uvijek traje

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije