Hronika

Bivši načelnik Višegrada oštetio opštinu za 5,7 miliona KM

Bivši načelnik Višegrada oštetio opštinu za 5,7 miliona KM
Foto: Ilustracija | Bivši načelnik Višegrada oštetio opštinu za 5,7 miliona KM

BANJALUKA - Protiv Slaviše Miškovića (61), bivšeg načelnika Višegrada, Uprava kriminalističke policije MUP-a RS podnijela je izvještaj zbog sumnje da je zloupotrebama službenog položaja i ovlaštenja oštetio budžet ove opštine za oko 5,7 miliona KM.

Kako je zvanično saopšteno, Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnesen je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja protiv S.M. iz Višegrada.

"Prijavljeni je osumnjičen da je u toku 2013. godine, vršeći funkciju odgovornog lica opštine Višegrad, iskoristio službeni položaj i ovlaštenje, te doveo do zaključenja ništavnog pravnog posla s odgovornim licem pravnog lica iz Foče čiji su inicijali N.P. Na ovaj način S.M. je oštetio budžet opštine Višegrad za 5.730.473KM, te za isti iznos pribavio protivpravnu imovinsku korist za pravno lice iz Foče", saopštili su iz MUP-a RS.

Mišković je, kako nezvanično saznajemo, osumnjičen da je budžet oštetio kroz ugovor koji je zaključio s preduzećem "Srbinjeputevi", koje je u vlasništvu Nedeljka Pavlovića, te u kupovini hotela i zemljišta.

Mišković nije bio previše raspoložen za priču, već je kratko poručio da se radi o političkim napadima na njega.

"Ma dajte, već više od godinu dana se ovo radi, to su politički ataci i to me ne interesuje. Imaju organi i neka rade svoj posao", kazao je Mišković za "Nezavisne".

Mišković je u fokusu tužilaštva bio i u julu ove godine, kada su ga sumnjičili da je u funkciji načelnika s više privrednih subjekata usmeno dogovarao, a potom donosio i ovjeravao odluku načelnika o odobravanju sredstava iz budžetske rezerve (u svrhu plaćanja prevoza, prehrambenih i sanitarno-higijenskih paketa), čime je oštetio budžet opštine s namjerom omogućavanja sticanja protivpravne koristi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije