Hronika

Napad u Mostaru: Huligani tukli mladića palicama

Napad u Mostaru: Huligani tukli mladića palicama
Foto: Ilustracija | Napad u Mostaru: Huligani tukli mladića palicama

MOSTAR - Grupa od petnaestak maskiranih huligana, s palicama u rukama, u subotu je uveče nasrnula je na M. R. (25) nakon što je parkirao automobil ispred zgrade u kojoj živi u Franjevačkoj ulici u Mostaru.

M.R. se nalazio u društvu svoje djevojke A. D. te s rođacima J. H. i R. H., inače sve troje državljani SAD, kada su ga huligani napali i povrijedili, piše "Dnevni avaz".

Nakon što je počeo da krvari, njegov otac Z. R. ga je povezao u Hitnu pomoć, nakon čega su huligani palicama i pirotehničkim sredstvima zasuli automobil ford fijesta, pri čemu su razbili zadnje i desno bočno staklo te se razbježali.

O tom incidentu, policiju je, kako je jutros potvrđeno u Operativnom centru MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona, u subotu u 20.10 obavijestio dežurni ljekar Hitne pomoći, nakon čega su uzete izjave od oštećenih.

Kako je za "Avaz" ispričala majka M. R., njihova porodica živi u strahu i ovo nije prvi put da je njen sin, rekla je, doživio napad.

"Moj sin je sa svojim rođacima i djevojkom bio na utakmici Veleža i oni su ih, bukvalno, sačekali i napali. To je, izgleda, bio jedini razlog i ovo je stvarno prevršilo sve mjere. Pitam se u kakvom gradu živimo. I ranije je moj sin doživljavao razne neprijatnosti u svom kvartu samo zato što ima drugačije ime i prezime. Njegovi rođaci i djevojka su u šoku, ne mogu vjerovati da se takvo nešto događa", ogorčena je ona.

Kazala je da je njen sin iz Hitne pomoći upućen u bolnicu, gdje su mu sanirane povrede.

Na mjestu gdje se događaj desio na nekim objektima postoji videonadzor, pa bi policija, iznijela je, mogla utvrditi neke činjenice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije