Hronika

Napadnuti policajci u Banjaluci

Napadnuti policajci u Banjaluci
Foto: N.N. | Napadnuti policajci u Banjaluci

BANJALUKA – Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u subotu su uhapsili D.K. i D.M. oba iz Banjaluke zbog osnova sumnje da je D. K počinio krivična djela ''Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje'', ''Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti'' dok se obje osobe sumnjiče da su izvršili krivično djelo ''Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari''.

D.K. je osumnjičen da je počinio krivična djela sprečavanje službenog lica u vršenju radnje, kao i napad na službeno lice u vršenju dužnosti.

On je zajedno sa D.M. osumnjičen da je izvršio krivično djelo oštećenja i oduzimanja tuđe stvari.

Protiv D.M. biće podnesen i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

Policijskoj stanici je u subotu, 18. januara, u 20.30 časova prijavljeno da su u mjestu Debeljaci na poručju Banjaluke u jednom ugostiteljskom objektu fizički napadnuta dva lica.

Osumnjičeni su potom razbili vjetrobran na vozilu jednog oštećenog i vrata na vozilu drugog oštećenog.

Nakon obavljnog razgovora sa oštećenim osobama i utvrđivanja bitnih činjenica, policijski službenici su pokušali da legitimišu D.K. koji je počeo sa vrijeđanjem policajaca, a zatim ih je fizički napao, nakon čega je uhapšen.

D.M. je ometao policijske službenike u vršenju radnje i nije postupio po usmenom naređenju.

Kod D.M. je utvrđeno 2,27 promila alkohola u organizmu, dok je D.K. odbio alko-testiranje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije