Hronika

Napao policajce na moto-skupu u Brčkom

Napao policajce na moto-skupu u Brčkom
Foto: Ilustracija | Napao policajce na moto-skupu u Brčkom

BRČKO - Petar Bibić (42) iz mjesta Donja Skakava uhapšen je u subotu popodne nakon što je napao dvojicu policajaca i nanio im lakše tjelesne povrede.

Bibić se sukobio sa policajcima koji su bili na dužnosti i koji su obezbjeđivali moto - defile koji se u subotu popodne održavao u ovom gradu, saopšteno je iz Policije Brčko distrikta BiH.

Naime Bibić se zajedno sa još nekoliko osoba sukobio sa grupom motorista kojoj nije želio dozvoliti da prođu zacrtanom trasom. Pošto je došlo do narušavanja javnog reda i mira policija je pokušala intervenisati i omogućiti prolaz motoristima.

Međutim, Petar je napao policajace koji su pokušavali smiriti tenzije te im je naneo lake tjelesne povrede.

Sa događajem je upoznata i Jedinica za profesionalne standarde Policije Brčko distrikta BiH, koja radi na utvrđivanju pravilnosti i zakonitosti postupanja policijskih službenika u ovom događaju.

-S obzirom da je u navedenom događaju došlo do fizičkog napada na policijske službenike i nanošenja tjelesnih povreda policijskim službenicima, Policija Brčko distrikta BiH najoštrije osuđuje ovakve i slične napade, te ujedno ukazuje da će u svim slučajevima gdje je ugrožen život ili tijelo policijskog službenika energično postupiti i primijeniti sva zakonom dozvoljena sredstva na sankcionisanju takvih postupaka nasilnika- rekao je za Faktor Halid Emikić, portparol Policije Brčko distrikta.

(Faktor.ba)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije