Hronika

Nasilnicima 10 godina i četiri mjeseca zatvora za iznude i premlaćivanje

Nasilnicima 10 godina i četiri mjeseca zatvora za iznude i premlaćivanje
Foto: Arhiva / Zapaljeni mercedes | Nasilnicima 10 godina i četiri mjeseca zatvora za iznude i premlaćivanje

BANJALUKA - Okružni sud u Banjaluci prihvatio je sporazume o priznanju krivice kojim je predviđeno da Milan Malić zvani Paha (27) i Dragan Srdić (26), optuženi za iznude i premlaćivanje, te Nebojša Mikić (38), kojeg terete za nanošenje povreda u tuči, budu osuđeni na ukupno 10 godina i četiri mjeseca zatvora.

Presuda će im biti objavljena sutra, a sporazumom je najveća kazna, od sedam godina, odrezana za Malića, i to za tri iznude i premlaćivanje četiri osobe, kao i paljenje mercedesa komšije Gorana M.

Srdić je pristao da iza brave provede tri godine za iznudu i premlaćivanje, dok je četiri mjeseca zatvora predviđeno za Mikića zbog učestvovanja u tuči.

Tužiteljka Sanja Tadić-Stojisavljević rekla je da je kao olakšavajuća okolnost uzeto u obzir priznanje krivice optuženih, te što su oni pokrenuli inicijativu za potpisivanje sporazuma i prije početka glavnog pretresa.

"S obzirom na to da je bio predviđen veliki broj svjedoka, tačnije njih 39, krivični postupak je značajno ubrzan i smanjeni su troškovi", kazala je ona.

Od otežavajućih okolnosti, posebno kada je u pitanju Malić, navedena je njegova ranija osuđivanost za više krivičnih dijela. Dosije ima i Srdić, dok Mikić ima jednu još nepravosnažnu presudu. Na završetku današnjeg ročišta sva trojica su izrazili kajanje.

"Žao mi je. Nikada to više ne bih učinio. Sve sam uradio pijan, nesvjesno", rekao je Malić.

Prema optužnici, Malić je, između ostalog, 5. novembra 2015. iznuđivao novac od V.S., kojem je prijetio da će ga ubiti i zapaliti mu kuću ako mu ne da 250 KM.

Malića i Srdića optužnica tereti da su 13. aprila 2016. godine pretukli M.K. tražeći od njega 80 KM ili jagnje i prase, jer je, navodno, oštetio blatobran Malićevog auta.

M.K. je od komšije u zamjenu za žito uzeo prase i jagnje, a batinaši su ga natjerali da proda jagnje za 80 KM i da im da pare, dok su prase uzeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije