Hronika

Nastavak akcije "Meta": Pretresi na 22 lokacije, uhapšena osmorka

Nastavak akcije "Meta": Pretresi na 22 lokacije, uhapšena osmorka
Foto: Ustupljena fotografija | Nastavak akcije "Meta": Pretresi na 22 lokacije, uhapšena osmorka

SARAJEVO - Tokom jutrošnjih pretresa na području Visokog, Kantona Sarajevo i Tuzlanskog kantona osam lica je uhapšeno a policija traga za dvije osobe, saopšteno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Pretresi se vrše na 13 lokacija na području Visokog, sedam na području Kantona Sarajevo i dvije lokacije na području Tuzlanskog kantona.

"Riječ je o nastavku opsežne policijske akcije pod kodnim nazivom 'Meta', koju provodi Uprava policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, a usmjerena je na hapšenje i procesuiranje osumnjičenih za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge, odavanje službene tajne, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i nadriljekarstvo", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, aktivnosti u okviru ove akcije preduzimaju se u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a po naredbi opštinskih sudova u Zenici i Visokom.

"Današnje aktivnosti se provode u saradnji sa policijskim timovima Federalne uprave policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona", dodaje se u saopštenju. Više detalja o rezultatima akcije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona će saopštiti po njenom okončanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije