Hronika

Nastavak suđenja Draganu Cerovcu: Klimalo imao osam povreda, izbijen mu i zub

Nastavak suđenja Draganu Cerovcu: Klimalo imao osam povreda, izbijen mu i zub
Foto: Ilustracija | Nastavak suđenja Draganu Cerovcu: Klimalo imao osam povreda, izbijen mu i zub

BANJALUKA - Nenad Jakovljević zadobio je najmanje osam mehaničkih povreda, dok je na osnovu stomatološkog nalaza utvrđeno da je imao izbijen treći zub u gornjoj vilici i prelom krunice na lijevom očnjaku.

Rekao je ovo Željko Karan, vještak specijalista sudske medicine u banjalučkom Okružnom sudu tokom suđenja Draganu Cerovcu (24) iz Bijeljine, kojeg terete da je sa sugrađanima Miljanom i Ljubanom Vidovićem, kik-bokserima, učestvovao u otmici Jakovljevića, zvanog Klimalo, u Bijeljini.

Braća Vidovići nalaze se u bjekstvu od 14. maja prošle godine, kada je Jakovljević otet i pretučen zbog duga prema Vidovićima, dok je Cerovac uhapšen lani u novembru.

Karan je rekao da je imao oguljotine na tijelu i bolove na dodir na grudnom košu i nosu, ali da je rendgenom utvrđeno da nije imao lomove kostiju.

"Povrede su nastale djelovanjem tupe mehaničke sile najmanje osam puta. To su lake tjelesne povrede koje može uzrovati bilo šta, jer su to nespecifične povrede, ali nije bilo foto-dokumentacije kako bi se mogle vidjeti preciznije ", rekao je Karan.

Svjedok Tužilaštva Marko Milić ispričao je da je spornog dana bio u podrumu u teretani kada je čuo galamu, a kada se popeo, sreo je Miljana Vidovića, koji je od njega zatražio telefon i zvao brata Ljubana.

"Vidio sam da je neka tenzija, Miljan je bio ljut i nervozan, a kasnije sam na kamerama vidio da je u toaletu bio Klimalo. Ljuban je došao za nekoliko minuta, ali pošto nije znao gdje je teretana, ja sam otišao po njega", rekao je Milić.

Kako je ispričao, po izlasku Jakovljevića iz toaleta, braća Vidović i on su otišli.

"Klimalo mi se obratio pri izlasku, ali nisam čuo šta je rekao, a on tvrdi da mi je rekao da zovem policiju. Teturao se pri izlasku kao pijan", rekao je Milić.

Svjedok Aleksandar Lukić rekao je da je nakon Milića otišao i on da provjeri šta se dešava te je uočio Miljana, a na ulazu u toalet i Klimala, a pošto mu je Miljan rekao da imaju neki problem, objasnio mu je da teretana nije mjesto da to rešavaju.

Ispričao je da je Klimalo psovao majku Miljanu te ga je zamolio da ćuti i stao između njih dvojice, jer su djelovali agresivno, a da nije bilo fizičkog kontakta.

Svetlanka Bijelić, tužilac, podsjetila je da nije pominjao u ranijem iskazu da je Jakovljević Vidoviću psovao majku.

Svjedok Todor Ilić, koji je otišao za Lukićem, rekao je da je sa stepenice vidio Lukića i Miljana kako nerazgovjetno pričaju.

"Miljan krene prema vratima pa se vraća, a neko je bio u toaletu. Vidim da je nešto napeto i da Lukić to smiruje. Došao je i Ljuban i rekao mu: 'Idemo.' Čovjek zatim izlazi iz toaleta, a Miljan mu je po izlasku stavio ruku na rame", rekao je Ilić.

Svjedočili su i Aleksandra Jović, službenica u Gradskoj upravi, koja je ovjerila ugovor o pozajmici novca, i Mićo Jovanović, konobar u ćevabdžinici "Gold".

Zanimljivo je da niko od pet svjedoka nije Cerovca povezao sa krivičnim djelom za koje je osumnjičen, a i sam Jovanović "branio" ga je tokom ranijeg svjedočenja.

Cerovca terete da je sa Vidovićima učestvovao u otmici Jovanovića, koji je, silom i prijetnjom, zadržan od 14 do 22 časa, a potom i prinuđen da na svoju štetu sačini, potpiše i ovjeri ugovor o pozajmici vrijedan 16.000 KM sa Fikretom Mušanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije