Hronika

Nastavak suđenja Šakiću: Hlače motocikliste nisu iste kao one koje su oduzete u istrazi

Nastavak suđenja Šakiću: Hlače motocikliste nisu iste kao one koje su oduzete u istrazi
Foto: Screenshot video/Dražan Pozderović | Nastavak suđenja Šakiću: Hlače motocikliste nisu iste kao one koje su oduzete u istrazi

BANJALUKA - Osobe koje su, prema optužnici, pobjegle motociklom nakon ubistva Slaviše Ćuluma (36) nisu imale iste maskirne hlače kao one koje su izuzete tokom istrage ubistva.

Hlače su na suđenju Siniši Šakiću, optuženom za ubistvo, pokazane u Okružnom sudu Banjaluka, kao i videosnimak na kojem se vide osobe na motociklu, a za koje optužnica tvrdi da su počinioci zločina.

Branilac optuženog Nebojša Pantić rekao je da se vidi da vozač i suvozač na motociklu ne nose takve hlače, na šta je tužiteljka Snježana Petković rekla da i ne tvrdi da su hlače, ostala oduzeta odjeća i kacige korišteni u izvršenju zločina.

Odbrana je potom odustala od izvođenja drugih dokaza, smatrajući da nema smisla da se ostale stvari porede ako tužiteljka kaže da to nije korišteno u zločinu. Tužiteljka je rekla da je garderoba oduzeta zato što je imala tragove baruta.

Branimir Jukić, predsjednik Sudskog vijeća, rekao je da na snimku osoba na motociklu vidi da hlače suvozača nisu one koje su pokazane u sudnici kao dokaz, svjetlije su i nemaju isti dezen, a prva osoba ima tamne hlače i ne vidi se kakve su.

Petkovićeva je kazala da sudija ne bi trebalo da na suđenju iznosi stav i zaključak, ali joj je Jukić odgovorio da to nije stav, već ono što on vidi na snimku. Jukić je rekao i da je prihvatio DNK vještačenje kako je tražila odbrana optuženog.

Institut za sudsku medicinu pri Medicinskom fakultetu u Beogradu vještačiće uzorak koji su koristili vještaci Tužilaštva iz Biološkog fakulteta u Beogradu, a biće uzet nesporni DNK od Šakića kako bi se uporedio sa spornim DNK profilom dobijenim vještačenjem.

Institutu će biti dostavljeni zapisi, odnosno elektroferogrami koji su nastali tokom vještačenja spornih tragova s lica mjesta, koje je koristio Biološki fakultet.

Šakića terete da je zajedno s nepoznatom osobom usmrtio Ćuluma 15. maja 2020. u šumi u Dragočaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije