Hronika

Nastavak suđenje Kemalu Čauševiću 27. septembra

Nastavak suđenje Kemalu Čauševiću 27. septembra
Foto: N.N. | Nastavak suđenje Kemalu Čauševiću 27. septembra

SARAJEVO - Suđenje nekadašnjem direktoru Uprave za indirektno oporezivanje BiH Kemalu Čauševiću odgođeno je zbog nedolaska na ročište svjedoka i vještaka Tužilaštva BiH.

Predsjedavajući Sudskog vijeća Biljana Ćuković navela je da je Sud primio obavještenje da se vještak Nijaz Dervišić nalazi van BiH, kao i da je advokat Hajrudin Škahić dostavio nalaz specijaliste za svjedoka Ferhata Peštalića.

Ćukovićeva je istakla da je Vijeće obavilo razgovor sa ljekarom koji je izdao nalaz koji je bio nečitljiv i koji je pojasnio da se Peštalić javio u kliniku s povredom noge, ali da nije bilo potrebe za dužim liječenjem, prenosi Birn.

Tužilac Dubravko Čampara je predložio da se ovaj svjedok, koji je ranije rekao da je van BiH, a utvrđeno je da je bio u zemlji, privede na naredno ročište.

Optužnica tereti Čauševića za zloupotrebu položaja, primanje dara i pranje novca, a Anesa Sadikovića za davanje dara pri uvozu tekstila.

Nastavak suđenja zakazan je za 27. septembar, a Ćukovićeva je rekla da će svjedok biti pozvan putem naredbe Sudske policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije