Hronika

Nastavnik fizičkog uhapšen nakon prijave za bludne radnje nad učenicom

Nastavnik fizičkog uhapšen nakon prijave za bludne radnje nad  učenicom
Foto: Pixabay/Counselling | Nastavnik fizičkog uhapšen nakok prijave za bludne radnje nad učenicom

SARAJEVO - Nastavnik fizičkog vaspitanja u osnovnoj školi u Ilijašu uhapšen je nakon prijave učenice nastavnika za bludne radnje.

Kako je potvrđeno iz MUP-a KS, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo rasvjetljavaju i dokumentuju sve okolnosti vezane za ovaj slučaj.

"Obzirom da je predmetni događaj vezan za dijete, učenicu jedne osnovne škole, a imajući u vidu odredbe Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBiH ne možemo davati detaljnije niti dodatne informacije u vezi s navedenim", navode iz MUP-a.

Nastavnik je predat u nadležnost Tužilaštva KS. 

"Osumnjičeni će biti zadržan 24 sata i u tom zakonskom roku postupajuća tužiteljica odlučiće o daljim mjerama prema osumnjičenom. Obzirom da je predmetni događaj vezan za dijete, učenicu jedne osnovne škole, a imajući u vidu odredbe Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBIH ne možemo davati detaljnije, niti dodatne informacije u vezi s navedenim", rekli su iz Tužilaštva KS.

Avaz prenosi da im je slučaj potvrdio Adem Alić, direktor OŠ Stari Ilijaš, nakon što su juče roditelji maloljetnog djeteta prijavili nastavnika tjelesnog odgoja i sporta u toj obrazovnoj ustanovi.

"Mogu potvrditi informaciju da je učenica prijavila nastavnika za bludne radnje. Mi smo postupili po protokolu i u saradnji sa roditeljima slučaj prijavili policiji i on je procesuiran. Prijava se desila jučer. Sve ostalo je na nadležnim organima", rekao je Alić za "Avaz".

Dodao je da nisu prije imali nikakve primjedbe na ovog profesora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije