Hronika

Neovlašteno uvezao i prodao 30 auta

Neovlašteno uvezao i prodao 30 auta
Foto: Ilustracija | Neovlašteno uvezao i prodao 30 auta

ZVORNIK - Protiv Vladimira I. (32) iz Zvornika policija je podnijela izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, koje ga tereti da je od 2016. do 2018. godine nedozvoljeno prodavao auta uvezena iz inostranstva.

Kako saznajemo, terete ga da je uvezao i neovlašteno prodao oko 30 automobila u vrijednosti od 119.047,46 KM koje je uglavnom uvozio iz Holandije, ali i drugih zemalja.

Osumnjičen je za krivično djelo nedozvoljena trgovina.

"V.I. je osumnjičen da je u periodu od 1. januara 2016. do 31. decembra 2018. godine, u namjeri da pribavi imovinsku korist, nemajući ovlaštenje za trgovinu, iz inostranstva uvezao veći broj putničkih automobila u vrijednosti od 119.047,46 KM, koja je zatim prodavao fizičkim licima na području BiH", navodi se u saopštenju PU Zvornik.

Kako saznajemo, vozila je putem oglasa prodavao građanima u FBiH i RS, a za to nije imao odobrenje.

Kako su naveli iz ove uprave, na području PU Zvornik u toku 2019. godine evidentirano je sedam krivičnih djela nedozvoljena trgovina.

"Policijski službenici će i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem aktivnosti s ciljem suzbijanja nelegalne trgovine motornih vozila i auto-dijelova", naveli su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije